Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες αναφορές για ομαδικό τάφο στη Μαριούπολη - Εκτιμήσεις για έως και 9.000 αμάχους θαμμένους

Νέες αναφορές για ομαδικό τάφο στη Μαριούπολη – Εκτιμήσεις για έως και 9.000 αμάχους θαμμένους

Αμερικανική εταιρεία δημοσίευσε εικόνες από τη Μαριούπολη αναφέροντας ότι υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για έναν ακόμα ομαδικό τάφο, με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να μιλά για έως 9.000 θύματα θαμμένα εκεί.

Την ώρα που οι μάχες στην Ουκρανία συνεχίζονται αμείωτες, νέες αναφορές και φωτογραφικά ντοκουμέντα κάνουν λόγο για ομαδικούς τάφους που έχουν δημιουργήσει οι Ρώσοι εισβολείς.

Οι νέες δορυφορικές εικόνες προέρχονται από την περιοχή Manhush, κοντά στη Μαριούπολη, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι έφτιαξαν έναν ακόμα ομαδικό τάφο, προκειμένου να θάψουν περισσότερες από 200 νέες σορούς.

«Στο χωριό Manhush, οι εισβολείς μπορεί να έχουν θάψει από 3.000 έως 9.000 κατοίκους της Μαριούπολης. Σε αυτό συνηγορεί η σύγκριση με δορυφορικές φωτογραφίες ενός ομαδικού τάφου στην Μπούτσα, όπου βρέθηκαν 70 σοροί. Σε φωτογραφίες της 9ης Απριλίου από την Maxar, ο χώρος της ομαδικής ταφής στο Μανχούς είναι 20 φορές μεγαλύτερος. Οι κατακτητές έσκαβαν διαρκώς και έθαβαν πτώματα τις επόμενες ημέρες. Οι πηγές μας αναφέρουν ότι σε τέτοιους τάφους οι σοροί κείτονται σε διαφορετικά επίπεδα (στρώματα)», αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο Telegram.

Ειδικότερα, η Maxar Technologies ανέφερε πως η επανεξέταση φωτογραφιών από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Απριλίου καταδεικνύει ότι η επέκταση ξεκίνησε μεταξύ της 23ης-26ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, ο χώρος βρίσκεται δίπλα σε ένα υπάρχον νεκροταφείο στο χωριό Manhush, σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά της Μαριούπολης.

«Μαριούπολη όπως… Μπάμπι Γιαρ»

Ο δήμαρχος της πολιορκημένης Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο συνέκρινε τα «εγκλήματα» των Ρώσων με τη σφαγή στο Μπάμπι Γιαρ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου του 21ου αιώνα διαπράχτηκε στη Μαριούπολη. Είναι το νέο Μπάμπι Γιαρ. Τότε ο Χίτλερ σκότωσε Εβραίους, Ρομά και Σλάβους. Σήμερα ο Πούτιν εξοντώνει Ουκρανούς. Έχει ήδη σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες αμάχους στη Μαριούπολη. Απαιτείται μια ισχυρή αντίδραση από όλον τον πολιτισμένο κόσμο. Πρέπει με κάθε τρόπο να σταματήσει αυτή η γενοκτονία», είπε ο Μποϊτσένκο.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024