Europol: Έφοδος σε φόρουμ χάκερ που πουλούσαν κλεμμένες πιστωτικές κάρτες
Η RaidForums θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ hacking στον κόσμο με μια κοινότητα άνω του μισού εκατομμυρίου χρηστών
Tο κλείσιμο μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες χάκερ στον κόσμο, η οποία προσέφερε για πώληση προσωπικά οικονομικά δεδομένα που είχαν κλαπεί από αμερικανικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή αστυνομία Europol.
Η παράνομη πλατφόρμα RaidForums έχει κλείσει και η υποδομή της κατασχέθηκε ως αποτέλεσμα της επιχείρησης Tourniquet , μιας σύνθετης επιχείρησης της Europol για την υποστήριξη ανεξάρτητων ερευνών στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σουηδία, την Πορτογαλία και τη Ρουμανία. Ο διαχειριστής του φόρουμ και δύο συνεργοί του συνελήφθησαν.
Διαβάστε επίσης: Ισραηλινό λογισμικό κατασκοπείας χρησιμοποιήθηκε εναντίον της Κομισιόν
Από την ίδρυσή του το 2015 το RaidForums θεωρούταν ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ hacking στον κόσμο με κοινότητα άνω του μισού εκατομμυρίου χρηστών.
Είχε γίνει γνωστό πουλώντας αριθμούς εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και πληροφορίες δρομολόγησης, καθώς και κωδικούς πρόβασης για διαδικτυακούς λογαριασμούς.
Η αστυνομική επιχείρηση, η οποία συντονίστηκε σε διεθνές επίπεδο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταπολέμησης του Κυβερνοεγκλήματος της Europol, ήταν αποκορύφωμα σχεδιασμών ενός έτους μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου.
- Δύο οι διορισμοί του Μακάριου Λαζαρίδη στο Δημόσιο ως απόφοιτος Πανεπιστημίου, με πτυχίο από κολλέγιο «μαϊμού»
- Γιατί τα έργα της Φρίντα Κάλο δεν πρέπει να φύγουν από το Μεξικό
- Το ένα πράγμα που δεν κάνεις μετά το πρώτο ραντεβού
- Ενεργειακή κρίση: Η ΕΕ σκέπτεται να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Μαίρη Κατράντζου και Ιζαμπέλα Ροσελίνι δημιουργούν αντικείμενα-φετίχ του στυλ
- Πρόστιμα και εισαγωγές για ελλείψεις φαρμάκων – Παραγωγή καινοτόμων θεραπειών σε νοσοκομεία
- Ο αποκλεισμός των Στενών του Ορμούζ από τις ΗΠΑ και το Ιράν ενδέχεται να αναζωπυρώσει τις εντάσεις στον Κόλπο
- WSJ: Η Ευρώπη επιταχύνει το εφεδρικό σχέδιο για «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ» σε περίπτωση αποχώρησης των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442