ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 1-2: Τρίποντο… ανάσα για την «Ελαφρά Ταξιαρχία»
Τελικά ο Απόλλων Σμύρνης έχει… σφυγμό. Με σκόρερ τους Φατιόν και Σβλίκα η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ κατάφερε να φύγει με τρίποντο… χρυσάφι από την έδρα του ΟΦΗ(2-1), μειώνοντας έτσι την διαφορά στο -2 από την Λαμία, και παραμένει «ζωντανή» στο κυνήγι της παραμονής.
Με «χρυσούς» σκόρερ τους Φατιόν (45’+2′) και Σλίβκα (78′), η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πήρε σπουδαία νίκη στο «Γεντί Κουλέ» επί του ΟΦΗ(2-1), μειώνοντας έτσι την διαφορά στους δύο βαθμούς από την προτελευταία Λαμία, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε γνωρίσει την ήττα στον Βόλο.
Στους 19 βαθμούς πλέον ο Απόλλων, στους 21 η Λαμία, ενώ η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει τους Φθιωτούς εντός έδρας την προτελευταία αγωνιστική. Στους 40 έμεινε ο ΟΦΗ!
Oι Κρητικοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν τις ευκαιρίες όμως ο Απόλλων ήταν αυτός που μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Μαρτίνες έκανε τη σέντρα από τα αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι. Ο Ντάουντα έπιασε μια κεφαλιά και ο Φατιόν με ωραίο γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο φινάλε του πρώτου μέρους(45+3).
Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον ΟΦΗ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει για το γκολ της ισοφάρισης. Τελικά οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια δικαιώθηκαν στο 70′, με τον Φελίπε. Ο Νέιρα τροφοδότησε τον Βραζιλιάνο επιθετικό και αυτός με ωραίο τελείωμα νίκησε τον Σορτσάν μέσα από την περιοχή.
Οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ ωστόσο είχαν τα ψυχικά αποθέματα για να πετύχουν και δεύτερο γκολ και να πανηγυρίσουν στο τέλος, βρίσκοντας δίχτυα με τον Σλίβκα στο 78ο λεπτό. Ο Λιθουανός μέσος μπήκε στην περιοχή, απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο μέσα στην περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Επασί για το 2-1, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να πανηγυρίζει έτσι μια σπουδαία νίκη,που την κρατά «ζωντανή» στο κυνήγι της παραμονής.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Ο Πανιώνιος δημιούργησε ένα υπέροχο βίντεο και μέσα σε δύο λεπτά στέλνει το μήνυμα για το πώς πρέπει να είναι το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός και πώς οι γονείς πρέπει να στέκονται δίπλα στα παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα γήπεδα.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Τόμας Μάχατς στον δεύτερο γύρο του Australian Open και μετά τον αποκλεισμό του δήλωσε απογοητευμένος από την πορεία του, ενώ παραδέχθηκε και την ανωτερότητα του Τσέχου.
Η Γιουβέντους νίκησε 2-0 τη Μπενφίκα το βράδυ της Τετάρτης και εξασφάλισε την πρόκριση στα πλέι-οφ του Champions League, όμως ο Λουτσιάνο Σπαλέτι είχε να... διαχειριστεί και τους «προπονητές της εξέδρας», συμμετέχοντας σε έναν διάλογο που θύμισε ελληνικό τοπικό πρωτάθλημα.