Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στους Σίξερς και έχει βάλει στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ του Τσάμπερλεϊν, που κρατά 62 χρόνια
Οι Μιλγουόκι Μπακς πήραν μια σημαντική νίκη, καθώς επικράτησαν εκτός έδρας των Σίξερς με 118-116 και έκαναν ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην Ανατολή με στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν την περασμένη σεζόν.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε μια ακόμη φορά μια εκπληκτική παράσταση κόντρα στους Σίξερς, καθώς σημείωσε 40 πόντους με 15/21 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/10 βολές, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο, 3 τάπες και μόλις 3 λάθη σε 38 λεπτά συμμετοχής του στο παιχνίδι.
Ο Greek Freak για έβδομο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι σημείωσε πάνω από 30 πόντους με 50% στα σουτ, ισοφαρίζοντας το 2ο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία του ΝΒΑ.
Μόνο ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν έχει μεγαλύτερο σερί αγώνων, και συγκεκριμένα 9 από το 1961, επίδοση που είναι το ρεκόρ όλων των εποχών.
Μπορεί να μοιάζει ακατόρθωτο να σπάσει αυτό το σερί, όμως ο έλληνας πρωταθλητής έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει τα πάντα και δεν είναι απίθανο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου να σπάσει και αυτό το ρεκόρ, που κρατά 62 ολόκληρα χρόνια.
Giannis Antetokounmpo finished with at least 30+ points on 50% FG in his 7th straight road game, tied for the 2nd longest such streak in NBA history.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.