Ακάρ: Απειλεί και στρατιωτικά την Κύπρο – Εχει στα χέρια της αίμα από την ιστορία
Ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ εκτοξεύει και στρατιωτικές απειλές κατά της Κύπρου εξαιτίας της ίδρυσης Κυπροκουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία και «στο στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα».
Ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να απαντήσει, στο πλαίσιο των εγγυήσεων, ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ (φωτογραφία Reuters, επάνω), αναφερόμενος στην ίδρυση του Κυπροκουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης.
«Παρακλάδι του PKK»
Σύμφωνα με την Αγκυρα, πρόκειται για άνοιγμα γραφείων στην Κυπριακή Δημοκρατία των Κούρδων της Συρίας (PYD), τους οποίους θεωρεί παρακλάδι του ΡΚΚ.
Σε δηλώσεις του μέσω τηλεδιάσκεψης στους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι «η ελληνοκυπριακή διοίκηση επιδεικνύει μια στάση ανάλογη με το αίμα που έχει στα χέρια της από την ιστορία».
«Κάνουν συνεργασία κατά το παράδειγμα του στρατοπέδου του Λαυρίου που έφτιαξε η Ελλάδα. Η Ελλάδα προσπάθησε να πετύχει κάτι με παρόμοιες πρακτικές, αλλά πρέπει να έχει δει ότι δεν θα πετύχει τίποτα», είπε.
Συνέχισε, επισημαίνοντας ότι πρέπει να γίνει κατανοητό πως πρόκειται «για μάταιες προσπάθειες και ότι δεν θα πετύχουν τίποτα».
«Αν νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν κάποιες ενέργειες κατά της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κύπρο και κατά των αδελφών, να γνωρίζουν ότι αυτά είναι όνειρα απατηλά.
«Οι συνέπειες θα είναι σοβαρές»
»Ολος ο κόσμος ας γνωρίζει ότι η εγγυήτρια δύναμη Τουρκία και ο τουρκικός στρατός ο οποίος βρίσκεται εκεί στο πλαίσιο των εγγυήσεων και οι δυνάμεις ασφαλείας της ‘τδβκ’ δεν θα το επιτρέψουν ποτέ και είναι έτοιμοι να απαντήσουν πλήρως ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια.
»Δεν πρέπει να μπουν σε μια τέτοια περιπέτεια, πρέπει από τώρα να δουν ότι οι συνέπειες θα είναι σοβαρές», κατέληξε ο Ακάρ.
Πηγή: philenews.com
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Τρίτη
- Στα +1.900 ευρώ ετησίως ο λογαριασμός ενέργειας λόγω Μέσης Ανατολής
- Σεξ σε εξωτερικούς χώρους, αναρρίχηση και Τότεναμ: Η συναγή για τον τέλειο Γιου Νέσμπε
- Video games: Πες μου τι παίζεις να σου πω ποιος είσαι
- Στον πάτο του ΟΟΣΑ οι πραγματικοί μισθοί στην Ελλάδα – Πληρωνόμαστε 21% λιγότερο από ό,τι το 2010
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442