Σφαιρόπουλος – Αβέβαιο το μέλλον του στην Μακάμπι, καθοριστικό το ματς με την Χάποελ
Μετά την νέα ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Euroleague, αυτή την φορά από την Μονακό (82-76), η θέση του Γιάννη Σφαιρόπουλου παραμένει εξαιρετικά επισφαλής.
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ηττήθηκε εκτός έδρας από την Μονακό (82-76) για την 18η αγωνιστική της Euroleague, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της με οκτώ σερί ήττες στην διοργάνωση.
Όπως είναι αναμενόμενο, σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται πλέον και ο τεχνικός της «ομάδας του λαού», Γιάννης Σφαιρόπουλος, το μέλλον του οποίου είναι εξαιρετικά αβέβαιο.
Μπορεί ΜΜΕ του Ισραήλ να υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της Μακάμπι εξακολουθεί να στηρίζει τον άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, αλλά η πίεση για άμεσα αποτελέσματα είναι μεγάλη. Όπως αναφέρεται, το ερχόμενο εκτός έδρας ντέρμπι με την Χάποελ Ιερουσαλήμ, το οποίο θα διεξαχθεί την πρώτη μέρα του 2022, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον 54χρονο κόουτς.
Οι άνθρωποι του συλλόγου επιθυμούν να στηρίξουν τον Σφαιρόπουλο με τουλάχιστον μία προσθήκη, ωστόσο υπάρχει δυσκολία στην υλοποίησή της, για τον λόγο ότι οι Αμερικανοί παίκτες που παραμένουν ελεύθεροι, περιμένουν την ευκαιρία τους για προσωρινό συμβόλαιο στο NBA ώστε να αντικαταστήσουν τους παίκτες που είναι θετικοί στον κορωνοϊό.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Champions League και το Football Meets Data έκανε γνωστούς τους πιθανούς αντιπάλους του αν τελείωνε σήμερα η League Phase και ποιον θα βρει στον δρόμο του αν τελικά προκριθεί.
Ο τεχνικός του Άγιαξ, Φρεντ Γκριμ μετά τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ κλήθηκε να μιλήσει για την επόμενη μάχη της ομάδας του στο Champions League, απέναντι στον Ολυμπιακό.
Ο 50χρονος Νταβίντ Κορδόν Μέσα έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία – Είχε παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Χετάφε που έπαιζε ο γιος του.
Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει για να το Τελ Αβίβ και την αναμέτρηση με τη Μακάμπι και ο Εργκίν Αταμάν περιμένει να δει αν θα έχει στη διάθεση του τον Κέντρικ Ναν.