Το δημόσιο σύστημα υγείας στη Λάρισα ξεπέρασε τα όρια του, με τη δραματική αύξηση των ασθενών που νοσηλεύονται με κοροναϊό.
Κάθε εφημερία κι ένας γολγοθάς για γιατρούς και νοσηλευτές όχι μόνο για την εξυπηρέτηση όσων προσέρχονται στα δύο νοσοκομεία της πόλης – υπολογίζεται πως ξεπερνούν τους 100 όσοι εξετάζονται ανά εφημερία- αλλά και για την εξεύρεση κρεβατιών τόσο σε κλινικές Covid όσο και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπως αναφέρει η ΕΡΤ.
Η κατάσταση θυμίζει εφιάλτη όταν 7 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες καθώς σε όλα τα κρεβάτια στις ΜΕΘ των νοσοκομείων νοσηλεύονται ήδη βαριά νοσούντες.
Πέντε από αυτούς έχουν διασωληνωθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και άλλοι δύο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Με ράντζα στους διαδρόμους
Επίσης στις δύο Παθολογικές κλινικές του ΓΝ Λάρισας προστέθηκαν ράντζα για την αντιμετώπιση των περιστατικών που φτάνουν στο νοσηλευτικό ίδρυμα. Με δεδομένο πως πάνω από 250 κλίνες σε ιδιωτικές δομές της περιοχής έχουν παραχωρηθεί για τη νοσηλεία περιστατικών covid και non covid, με την πληρότητα να αγγίζει το 100% και σε αυτές τις περιπτώσεις.
Το μόνο παρήγορο στοιχείο είναι η αύξηση των πολιτών που έκλεισαν ραντεβού για να λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου. Το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Π.Ε. Λάρισας αγγίζει το 53%.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας