Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νοσοκομείο Γεννηματάς - Διασωληνωμένος ασθενής κατέληξε περιμένοντας κρεβάτι ΜΕΘ

Νοσοκομείο Γεννηματάς – Διασωληνωμένος ασθενής κατέληξε περιμένοντας κρεβάτι ΜΕΘ

Ασθενής που ήταν διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Γεννηματάς δεν τα κατάφερε και κατέληξε πριν βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ

Πέθανε ένας από τους τέσσερις ασθενείς κοροναϊού που ήταν είναι διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο Γεννηματάς εκτός ΜΕΘ, περιμένοντας ένα κρεβάτι.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ο άνδρας δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και πέθανε σήμερα νωρίς το πρωί.

Η εικόνα διασωλινωμένων εκτός ΜΕΘ έρχεται από νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, με το προσωπικό να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ανταπεξέλθει στην ασφυκτική πίεση.

Εφιαλτική εφημερία στο Λαϊκό

Μία εφημερία τρόμου βίωσε το βράδυ της Τετάρτης το Λαϊκό Νοσοκομείο. Στις κλινικές υπάρχουν 25 με 30 ράντσα, 40 άτομα βρίσκονται σε κλίνες Covid, ενώ τέσσερις ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα κρεβάτια.

Προχθές υπήρχαν 73 αιτήματα για κλίνες σε ΜΕΘ σε όλη την Ελλάδα, με τα 50 αιτήματα να έρχονται μόνο από την Αττική. Μέσα σε μία ημέρα τα αιτήματα αυξήθηκαν δραματικά, τα οποία έφτασαν τα 100. Από αυτά, τα 70 αφορούν την Αττική.

Την τραγικότητα που επικρατεί στα νοσοκομεία και την έλλειψη των κρεβατιών σε ΜΕΘ δείχνει ο θάνατος ενός διασωληνωμένου ασθενούς εκτός ΜΕΘ.

Υπό κατάρρευση και το νοσοκομείο του Βόλου

Τον κώδωνα του κινδύνου ο Νίκος Χαφτούρας, Πρόεδρος Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον κ. Χαφτούρα, το νοσοκομείο του Βόλου βρίσκεται υπό κατάρρευση, μην αντέχοντας να αντέξει την πίεση που ασκείται από την έκρηξη κρουσμάτων.

«Η κατάσταση παραμένει δραματική. Οι ασθενείς ξεπερνούν τους 110. Το νοσοκομείο είναι υπό κατάρρευση, αλλά τελευταία στιγμή έγινε μία κινητοποίηση και φαίνεται πως κάτι πάει να γίνει. Γίνονται συμφωνίες με ιδιωτικές κλινικές. Το νοσοκομείο όμως είχαμε αποφασίσει να μην ξεπεράσει τους 70 ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ στην εφημερία είχαμε 110 ασθενείς. Φτάσαμε στο ταβάνι. Φτάσαμε σε ένα πόλεμο δίχως στρατιώτες και δίχως πολεμοφόδια… Τα πολεμοφόδια είναι το οξυγόνο», δήλωσε.

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024