Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός – Ως γενόσημο θα διατεθεί στον αναπτυσσόμενο κόσμο το χάπι της Merck

Κοροναϊός – Ως γενόσημο θα διατεθεί στον αναπτυσσόμενο κόσμο το χάπι της Merck

H θεραπεία δεν έχει λάβει ακόμα άδεια κυκλοφορίας, θεωρείται όμως υποσχόμενη σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής.

Δεκάδες αναπτυσσόμενες χώρες θα αποκτήσουν πρόσβαση στη θεραπεία της Merck κατά της Covid-19 χάρη σε συμφωνία που υπέγραψε η εταιρεία με τη Δεξαμενή Φαρμακευτικών Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (MPP) του ΟΗΕ.

Το χάπι ακόμα δεν έχει λάβει άδεια κυκλοφορίας, θεωρείται όμως υποσχόμενο σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής.

Η Merck, γνωστή ως MSD στις αγορές εκτός των ΗΠΑ, θα παραχωρήσει δωρεάν τα δικαιώματα παραγωγής του φαρμάκου σε 105 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Οι φαρμακοβιομηχανίες που θα παράγουν το χάπι ως γενόσημο θα επιλεγούν απί την MPP.

«Είναι η πρώτη διαφανής, εθελοντική αδειοδότηση ιατρικής τεχνολογίας κατά της Covid-19» ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση η MSD και η MPP.

Τα δικαιώματα θα παραχωρούνται χωρίς κόστος για όσο διάστημα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατατάσσει την πανδημία ως «Παγκόσμιας Ανησυχίας Επείγουσα Κατάσταση για τη Δημόσια Υγεία», διευκρινίζει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης: 

Η πειραματική από του στόματος θεραπεία, με την ονομασία molnupiravir, μείωσε στο μισό τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου στην κλινική δοκιμή της Merck, η οποία έχει υποβάλει αίτημα κατεπείγουσας έγκρισης στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.

H εταιρεία, επισημαίνει το Reuters, έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με οκτώ ινδικές εταιρείες γενόσημων φαρμάκων για την κάλυψη χωρών χαμηλού και μέσου εισοδήματος. Η συμφωνία με την MPP διευρύνει την βάση παραγωγής.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει μέχρι 120 εκατ. δολάρια για την παραγωγή γενόσημων βερσιόν του χαπιού της Merck για χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Sports in

«Βόμβα» του ESPN για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Ρεπορτάζ που… ταράζει τα νερά για Γιάννη Αντετοκούνμπο και Μιλγουόκι Μπακς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024