Μπακς – Νετς 127-104 – Ηχηρή πρεμιέρα για τους Μπακς με σούπερ Γιάννη
Με το δεξί ξεκίνησαν τη μάχη της διατήρησης των… σκήπτρων οι Μιλγουόκι Μπακς, καθώς οι πρωταθλητές «τρομοκράτησαν» τους Μπρούκλιν Νετς και επιβλήθηκαν εύκολα με 127-104, έχοντας σε μεγάλη βραδιά τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που ολοκλήρωσε με 32 πόντους!
Εμφάνιση πρωταθλητών από τους Μιλγουόκι Μπακς! Με μία μοναδική παράσταση, τα «ελάφια» έκαναν ποδαρικό με το… δεξί στη σεζόν, έδειξαν πως είναι έτοιμα να παλέψουν για να διατηρήσουν τα σκήπτρα και επιβλήθηκαν εύκολα των Μπρούκλιν Νετς στην πρεμιέρα του NBA, παίρνοντας το μεγάλο ντέρμπι (127-104).
Εκπληκτικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, έκανε… πάρτι απέναντι στην παρέα του Κέβιν Ντουράντ και τελείωσε το παιχνίδι με 32 πόντους (11/21 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 7/9 βολές), 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 2 μπλοκ σε 31 λεπτά!
Ντεμπούτο στο ΝΒΑ για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, που έπαιξε 1:16.
Με το πόδι στο… γκάζι ξεκίνησαν την αναμέτρηση οι Μπακς που δεν άφησαν περιθώρια στους Νετς από το ξεκίνημα, με τον Γιάννη να καρφώνει και να δίνει μία διαφορά επτά πόντων στο πεντάλεπτο της αναμέτρησης.
Τα «ελάφια» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με σκορ 37-25. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια των Νετς που μείωσαν τη διαφορά στους οχτώ, οι Μπακς βρήκαν απαντήσεις, πάτησαν ξανά το γκάζι και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 16 (53-37).
Ο Κέβιν Ντουράντ πήρε την ομάδα του από το χέρι και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 9 πόντους, με το ημίχρονο να κλείνει με σκορ 66-57. Ο εντυπωσιακός Πάτι Μιλς με τα 7/7 τρίποντα προσπαθούσε μαζί με τους Ντουράντ και Χάρτνεν, ωστόσο οι Μπακς ήταν ανώτεροι και έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο 97-85.
Οι Μπακς ήταν σταθεροί και ψύχραιμοι, δεν άφησαν τους Νετς να πιστέψουν στην ανατροπή και πήραν το μεγάλο ντέρμπι, φτάνοντας εν τέλει στη μεγάλη νίκη με σκορ 127-104!
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.
Πρωταθλήτρια χειμώνα με εμφατικό τρόπο η Άρσεναλ, συνέτριψε με 4-1 την Άστον Βίλα στο υποτιθέμενο ντέρμπι κορυφής. Οδυνηρό 1-1 η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην ουραγό, Γουλβς και μάλιστα εντός.
Η Βαλένθια επικράτησε της Παρτίζαν με 86-73, παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Ταϊρίκ Τζόουνς, που το τελευταίο διάστημα συνδέεται με τον Ολυμπιακό – Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τη Μονακό του Σπανούλη επί της Μπαρτσελόνα (74-90).
Η Ζαλγκίρις έριξε τη βόμβα της 19ης αγωνιστικής στη Euroleague, καθώς επικράτησε με 93-80 της Χάποελ στο Τελ Αβίβ! – Η Βιλερμπάν ήταν ανώτερη και «λύγισε» την Παρί με 89-86.