Βλέπεις τον αγώνα και διαβάζεις τη στατιστική. Εξαιρετικό παιχνίδι ο Παπαπέτρου. Πολύ καλή εμφάνιση (ειδικά στην τελευταία περίοδο) ο Μέικον. Για τον χρόνο που έπαιξε ήταν καλός και σοβαρός ο Πέρι. Κι όμως, ο Παναθηναϊκός έχασε από την Μπασκόνια, οπότε πρέπει να ψάξουμε το γιατί.
Πρώτη (εύκολη) ανάγνωση είναι η διαφορά στα ριμπάουντ. Οι Βάσκοι πήραν 38 (15-23) κι ο Παναθηναϊκός 26 (9-17). Άντε να δεχθούμε ότι ο Παπαγιάννης δεν άντεχε να παίξει πολύ, λόγω του προβλήματος στη μέση, αλλά και πάλι ο Έλληνας σέντερ μάζεψε σχεδόν το 1/3 των «σκουπιδιών» (;).
Δεν λένε μόνο οι αριθμοί την αλήθεια. Δεν καταγράφουν ότι (για παράδειγμα) ο εξαιρετικός επιθετικά Παπαπέτρου, ήταν υπερβολικός στην τελευταία επίθεση. Μα κι οι προηγούμενες προσπάθειές του είχαν στοιχεία υπερβολής, ενώ στην άμυνα πολλές φορές εκτέθηκε (για Παπαπέτρου).
Οι αριθμοί δεν καταγράφουν την έλλειψη αυτοματισμών. Μια πάσα και σουτ ήταν το μεγαλύτερο μέρος των «πράσινων» επιθέσεων. Αλίμονο, είναι νωρίς για κάθε ομάδα να έχει αυτοματισμούς, αλλά αυτό το παιχνίδι, σ’ αυτή τη χρονική στιγμή κρίνουμε. Κι αυτό που είδαμε είναι πως καθένας θεωρεί εαυτόν ικανό να σκοράρει. Καθένας νιώθει πως πρέπει να πάρει το σουτ, όχι να ψάξει για την έξτρα πάσα.
Το πρόβλημα, βεβαίως, δεν είναι επιθετικό. Η Μπασκόνια ανανέωσε 15 επιθέσεις κι αυτό είναι αρκετό για να σε κάνει να φύγεις με άδεια χέρια. Το ριμπάουντ προφανέστατα δεν είναι ευθύνη των ψηλών, αλλά ποιος πάλεψε για να μπλοκάρει τον αντίπαλό του, ώστε να μην πάει στο επιθετικό ριμπάουντ;
Αν (με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία) ο Παναθηναϊκός δεν γύριζε ένα παιχνίδι, που έμοιαζε χαμένο (και μαγκιά του), τώρα θα μιλούσαμε για 0-3. Ακόμα κι αυτό δεν είναι καταστροφικό, καθώς η Ευρωλίγκα έχει πολύ δρόμο. Χρειάζεται, όμως, ανακατανομή ρόλων, χρειάζεται περισσότερο «εμείς» και λιγότερο «εγώ».
Ο Δημήτρης Πρίφτης οφείλει να πείσει τους παίκτες του ότι δεν έχει σημασία η ατομική τους στατιστική (σχεδόν όλοι είχαν από… ανεκτή και πάνω), αλλά τι γράφει στο τέλος το ταμπλό. Και για να είναι διαφορετικά τα επόμενα αποτελέσματα, πέραν της προσθήκης του Φέρελ, χρειάζεται πολλή δουλειά.
Κυρίως στο θέμα της αντίληψης του τρόπου για να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα κι ενσυναίσθησης της βαρύτητας να αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League την Τετάρτη (8/4), καθώς επίσης και όλα τα τέρματα της φάσης των «8» - Αποτελέσματα και πρόγραμμα.
Αλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League για την Ατλέτικο που επικράτησε με 2-0 στο «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα που έμεινε με δέκα παίκτες στο 44'
Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η δεύτερη σερί χρονιά ο ΠΑΟΚ ο οποίος υπέστη «γλυκιά» ήττα με 89-85 στη Μούρθια κι έτσι υπερασπίστηκε το +6 του πρώτου αγώνα. Αντίπαλός του και πάλι η Μπιλμπάο