Δεσποτόπουλος – Η Τουρκία ίσως προκαλέσει «θερμό» επεισόδιο για να τεστάρει την Γαλλία
Η Τουρκία θα προκαλέσει «θερμό» επεισόδιο στην Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδος προκειμένου να ελέγξει τις αντιδράσεις της Γαλλίας εκτίμησε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο αναλυτής διεθνών σχέσεων, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.
Η Τουρκία θα προκαλέσει «θερμό» επεισόδιο στην Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδος προκειμένου να ελέγξει τις αντιδράσεις της Γαλλίας εκτίμησε στο MEGA Σαββατοκύριακο ο αναλυτής διεθνών σχέσεων, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος.
Σχολιάζοντας το ατύχημα που παραλίγο να προκληθεί σε ελληνοτουρκική αερομαχία την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Δεσποτόπουλος σημείωσε ότι η Άγκυρα «δεν θέλει ατύχημα λόγω επεισοδίου, θέλει ατύχημα λόγω πολιτικής».
«Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο η Τουρκία να δημιουργήσει μικρής κλίμακας επεισόδιο στη Μεσόγειο για να μετρήσει την αντίδραση της Γαλλίας. Να δει πως θα αντιδράσει η Γαλλία. Γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα έγγραφο, πολιτική διακήρυξη από τις δύο χώρες. Θα θέλει να τεστάρει, εκτός επικράτειας, πώς θα αντιδράσει η Γαλλία» τόνισε.
Όσον αφορά στις διερευνητικές, έκανε λόγο ότι οι Τούρκοι «ξαφνικά τις θυμήθηκαν» για να «μας απειλήσουν ότι θα επαναφέρουν το δόγμα της ‘’Γαλάζιας Πατρίδας’’ και να μας πουν ότι αν συνεχίσουμε τα ενεργειακά μας σχέδια θα τα πούμε τον Νοέμβριο στο πεδίο».
Τέλος, επισήμανε ότι η αγορά από πλευράς Αθήνας αεροπλάνων Ραφάν και γαλλικών φρεγατών Belhara αποτελεί «θανατηφόρο συνδυασμό» και για αυτό ενοχλείται η Άγκυρα.
- «Γιατί αυτή και όχι εγώ;» Η Τζέιν Φόντα αμφισβητεί τη Στρέιζαντ στα Όσκαρ, διεκδικεί τον Ρέντφορντ
- Τηλεοπτικός Μάρτιος: Η μεγάλη επιστροφή των θρύλων και οι σειρές που θα μας κρατήσουν στον καναπέ
- Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε η συνοδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την Έμμα – Εξαγοράσιμη η ποινή της
- Ποινική δίωξη στους 8 οπαδούς του ΠΑΟΚ για την επίθεση στα δημοσιογραφικά
- Θεατής απέναντι στο τσουνάμι ακρίβειας η κυβέρνηση – Γενικόλογες υποσχέσεις Χατζηδάκη για μέτρα στήριξης
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Τσουνάμι αντιγραφής με ΑΙ στα πανεπιστήμια – Σε κρίση η αξιολόγηση των φοιτητών
- Η αποκάλυψη του Φουρνιέ: Η μεγάλη συνάντηση, η «μεταμόρφωση» και ο Ντόρσεϊ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442