Η τρίτη σεζόν του Sex Education στο Netflix ήταν ό, τι πιο αναζωογονητικό
Μια τζούρα δροσιάς. με κινηματογραφικά νιάτα σκεπτόμενα και ερωτευμένα
Παρακολουθώντας το Sex Education από την πρώτη σεζόν κιόλας, σκέφτεται εύλογα κανείς πόσο πιο ενδιαφέρουσα θα γινόταν η ελληνική τηλεόραση.
Μια σειρά που, χωρίς περιστροφές, μιλά για το σεξ από το πρίσμα των εφήβων και των νέων-και όχι μόνο.
Το κάνει με ουσία, με χιούμορ, με στοιχεία έκπληξης και με βάθος.
Η αφορμή ξετυλίγματος της πλοκής περί το σεξ είναι ο ρόλος της σεξολόγου μητέρας ενός εκ των νεαρών πρωταγωνιστών. Φόντο της δράσης, στο μεγαλύτερό της μέρος, είναι το σχολείο του Moordale. Βρισκόμαστε στην Αγγλία, την ομιχλώδη και ατμοσφαιρική.
Μια Αγγλία όμως που αλλάζει, όπως και όλος ο κόσμος με το Internet να κυβερνά, τις ανθρώπινες σχέσεις να αλλάζουν, τη νέα γενιά να διεκδικεί.
Η τρίτη σεζόν αποτελείται από οκτώ ολοκαίνουργια επεισόδια και δείχνει τους αγαπημένους μας χαρακτήρες σε ένα εντελώς αλλαγμένο Moordale.
Η σχολική χρονιά ξεκινάει με τη νέα διευθύντρια του σχολείου, την Hope, που την υποδύεται η Jemima Kirke. Φυσικά, όμως, θα δούμε ξανά τον Otis (τον γιο της θεαρπεύτριας-σεξολόγου Jean που περιμένει και μωρό!) ενώ από την άλλη οι Eric (ο κολλητός του Otis) και ο Adam είναι πλέον και επίσημα μαζί ζευγάρι
Μια ωδή στην επικοινωνία και την δικαιοσύνη
Με πολύ καλαίσθητο, αλλά και τολμηρό τρόπο,η σειρά ερευνά τους φόβους και τις αγωνίες των νέων για τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Τι παρακολουθούμε στην τρίτη σεζόν;
Στρέιτ ζευγάρια, queer σχέσεις με τις δυσκολίες τους, δύο gay ζευγάρια (ένα με κοπέλες και ένα με αγόρια), ο έρωτας στην πιο ώριμη ηλικία, η ερωτική επιθυμία από μεριάς ΑΜΕΑ ατόμων, η σχέση των κοριτσιών με το αιδοίο τους, η προφύλαξη, η συζήτηση για γάμο, ο φόβος για τα ΣΜΝ και άλλα πολλά.
Ποτέ δεν γίνεται διδακτική η σειρά. Τα όποια μηνύματα περνούν σχεδόν ανεπαίσθητα μέσα από την καλοδουλεμένη πλοκή της και τους χαρακτήρες της στους οποίους όλο και εμβαθύνουμε ως θεατές.
Όχι ακόμα μία teen movie
Ήταν το 1955 όταν κυκλοφόρησε η ταινία Rebel Without a Cause in 1955: η πρώτη ταινία που προσπάθησε και ως έναν βαθμό κατάφερε να καταδείξει τις αγωνίες, τα προβλήματα και την καθημερινότητα των εφήβων.
Στην δεκαετία του 70 και του 80, το κινηματογραφικό είδος των «teen movies» άρχισε να γνωρίζει άνθιση: American Graffiti, The Breakfast Club, Pretty in Pink, Sixteen Candles, Heathers και άλλες…
Στην συνέχεια, η Ντίσνεϋ έκανε σουξέ με το High School Musical και το Camp Rock. Οι σειρές Euphoria και Riverdale βρήκαν πιστό κοινό, αλλά το Sex Education ξεπερνά τα σύνορα των κανόνων μιας ταινίας για εφήβους.
Δεν είναι απλώς ένα…εφηβικό δράμα, αλλά μια συγκινητική ιστορία για τα πρώτα, επίπονα στάδια της ενηλικίωσης του ατόμου, τους πρώτους έρωτες που μένουν σε όλες και όλους μας ανεξίτηλοι, την σχέση μαθητών και δασκάλων, αλλά και την γονεϊκότητα.
Δεν βάζει παντού βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο η σειρά, δεν φαίνεται πως προλαβαίνει. Έτσι, επιδίδεται αναπόφευκτα σε μερικές ευκολίες-τύπου, ένας από τους ενήλικες της σειράς μοιάζει να αλλάζει άρδην συμπεριφορά με το που επισκέπτεται την θερεπαύτρια, μεταξύ άλλων.
Όμως, συγκινεί αυθεντικά και αβίαστα, αγαπιέται από εφήβους, αλλά και νεότερους θεατές, μας κάνει να αναμένουμε ήδη την τέταρτη σεζόν, μιας που αφήνει αρκετά ανοιχτά κεφάλαια που ζητούν λύσεις και απαντήσεις.

Θα υπάρξει όμως τέταρτη σεζόν;
Μία εκ των δημιουργών της σειράς, η Asa Butterfield είπε πριν λίγες ημέρες σε δημοσιογράφο που την ρώτησε ότι δεν είναι στο χέρι της να ξέρει αν θα υπάρξει τέταρτη σεζόν.
Εμείς το ευχόμαστε και μάλιστα θα ήταν μια καλή ιδέα να μείνει η σειρά λίγο περισσότερο και στα ζητήματα των ενηλίκων: πώς θα πάει η συγκατοίκηση των δύο αγαπημένων καθηγητών τους; Θα τα βρουν οι γονείς του Άνταμ; Η παράδοξη οικογένεια της Jean και του συντρόφου τους πώς θα μοιάζει με το καινούργιο μωρό;
Αλλά, αν θέλουμε να δούμε μια ηρωίδα να δικαιώνεται, αυτή είναι η Μέιβ, ένα παιδί ευάλωτο κοιωνικοοικονομικά και μήλο της έριδας ανάμεσα σε δύο από τα αγόρια που πρωταγωνιστούν στην σειρά.
Αναμένουμε. Και μακάρι να βλέπουν Sex Education αρκετοί Έλληνες σεναριογράφοι και σκηνοθέτες της τηλεόρασης.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)






















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442