Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σούπερ Μπριζ φρέναρε τα αστέρια της Παρί (1-1) – Εξάρα σε μυθικό ματς η Σίτι (6-3)

Σούπερ Μπριζ φρέναρε τα αστέρια της Παρί (1-1) – Εξάρα σε μυθικό ματς η Σίτι (6-3)

Με μία εκπληκτική εμφάνιση η Κλαμπ Μπριζ πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Παρί Σεν Ζερμέν στο ντεμπούτο του Μέσι στο Champions League. Πρεμιέρα με νίκη για τη Σίτι που επικράτησε με 6-3 σε ένα «τρελό» ματς της Λειψίας.

Ξεκίνημα με γκέλα για τον γαλαξία αστέρων της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League κόντρα στην Μπριζ. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της νέας του ομάδας στο Champions League αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει λογαριασμό και να την οδηγήσει στη νίκη, με το 1-1 να είναι μάλλον άδικο για τους εξαιρετικούς Βέλγους. Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τη Σίτι που διέλυσε με 6-3 τη Λειψία στο καλύτερο ματς της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων.

Η Παρί μπήκε δυναμικά στο ματς και έκλεισε στα καρέ της την Μπριζ. Μόλις στο 15ο λεπτό η υπεροχή των Γάλλων καρποφόρησε όταν ο Εμπαπέ έκανε το γύρισμα στο σημείο του πέναλτι και ο Ερέρα με πλασέ έκανε το 0-1. Στο 27′ όμως η Μπριζ απάντησε με τρομερό τελείωμα από τον Βανάκεν που εκτέλεσε τον Νάβας για το 1-1. Στο 29′ ο Μέσι άγγιξε το γκολ όταν με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μινιολέ ενώ στο 33′ ο Νάβας είπε «όχι» σε εκτέλεση φάουλ του Βανάκεν.

Στο 48′ ο Νάβας πραγματοποίησε νέα πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Λανγκ και ένα λεπτό μετά η Μπριζ είχε και νέα ευκαιρία με τον Βανάκεν αλλά το σουτ του σταμάτησε στα σώματα. Στο 51′ ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας με τον Μέσι να έχει δύο ευκαιρίες και τον Ικάρντι άλλη μία μέρχι το φινάλε αλλά το 1-1 να μην αλλάζει.

Κλαμπ Μπριζ: Μινιολέ, Σόμπολ, Ριτς, Μάτα, Μπαλάντα, Ενσοκί, Ντε Κετελάρ, Χέντρι, Λανγκ, Σοβά (90+2′ Μαουασά), Φάνακεν.

Παρί Σεν Ζερμέν: Νάβας, Χακίμι, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Ντιαλό (75’ Νούνο Μέντες), Παρέδες (46’ Ντανίλο), Αντέρ Ερέρ, Βαϊνάλντουμ (46’ Ντράξλερ), Εμπαπέ (51’ Ικάρντι), Νεϊμάρ, Μέσι

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σίτι ήταν καταιγιστική αν και είχε προβλήματα στην άμυνα. Στο 16′ με κεφαλιά ο Άκε έκανε το 1-0 και στο 28′ από φοβερή ενέργεια και σέντρα του Ντε Μπόινε ο Μουκιελέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.

Στο 33ο λεπτό ακυρώθηκε γκολ του Αντρέ Σίλβα για οφσάιντ αλλά στο 42′ ήρθε το γκολ για τη Λειψία με τον Ενκουντού να μειώνει σε 2-1 με κεφαλιά από σέντρα του Μουκιελέ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Σίτι κέρδισε πέναλτι και ο Μαχρέζ ευστόχησε για το 3-1. Από σέντρα του Όλμο ο Ενκουνκού μείωσε σε 3-2 με όμορφη κεφαλιά στο 52′ αλλά τέσσερα λεπτά μετά ο Γκρίλις άνοιξε λογαριασμό και το Champions League με υπέροχη προσπάθεια και πλασέ για το 4-2.

Η Λειψία είχε και άλλη απάντηση, και πάλι με τον Ενκουντού ο οποίος έκανε χατ τρικ και μείωσε σε 4-3 στο 73′. Σχεδόν με τη σέντρα ο Κανσέλο με απίθανο σουτ έκανε το 5-3 και στο 85′ ο Ζεσούς έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για το 6-3 στο πιο χορταστικό ματς της πρεμιέρας. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 79′ η Λειψία είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ανχελίνιο με δεύτερη κίτρινη.

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ζιντσένκο, Ακέ, Ρούμπεν Ντίας, Ρόδρι (60’ Φερναντίνιο), Κανσέλο, Ντε Μπρόινε (71’ Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα (60’ Γκιντογκάν), Μαχρέζ, Φεράν Τόρες (71’ Στέρλινγκ), Γκρίλις (81’ Ζέσους)

Λειψία: Γκουλάτσι, Ανχελίνιο, Ορμπάν, Κλόζτερμαν, Λάιμερ (60’ Σομποσλάι), Μουκιελέ, Ενκουνκού (81’ Γκβάρντιολ), Φόρζμπεργκ (60’ Αϊνταρά), Άνταμς, Όλμο (72’ Μπρόμπεϊ), Αντρέ Σίλβα (60’ Πόουλσεν)

Τα αποτελέσματα του ομίλου:

Μπριζ-Παρί Σεν Ζερμέν 1-1

Μάντσεστερ Σίτι-Λειψία 6-3

Επόμενη αγωνιστική 28/9

22:00 Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Σίτι
22:00 Λειψία-Μπριζ

Βαθμολογία:

Μάντσεστερ Σίτι 3 (6-3)
Παρί Σεν Ζερμέν 1 (1-1)
Μπριζ 1 (1-1)
Λειψία (3-6)

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024