Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ - Τραυματισμοί από σφαίρες και σύγκρουση των δραστών με τρένο στο Ιστ Σεντ Λούις

ΗΠΑ – Τραυματισμοί από σφαίρες και σύγκρουση των δραστών με τρένο στο Ιστ Σεντ Λούις

Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από σφαίρες στο Ιστ Σεντ Λούις, στην πολιτεία Ιλινόι των ΗΠΑ. Το αυτοκίνητο των δραστών συγκρούστηκε με τρένο κατά την προσπάθεια διαφυγής τους.

Πυρά χθες Πέμπτη στο Ιστ Σεντ Λούις, στην πολιτεία Ιλινόι, είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι και η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να συλλάβει τους υπόπτους, που έριξαν το αυτοκίνητο διαφυγής τους πάνω σε τρένο, σύμφωνα με τον δήμαρχο και αξιωματικούς της αστυνομίας που επικαλούνται τοπικά ΜΜΕ.

Τρεις ύποπτοι

Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ως αυτό το στάδιο. Δεν είναι ακόμη γνωστές πολλές λεπτομέρειες για το επεισόδιο, το οποίο εκτυλίχθηκε περί τις 16:00 (τοπική ώρα).

Σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KMOV-TV, μέρος του δικτύου του CBS, τρεις ύποπτοι άνοιξαν πυρ και κατόπιν προσπάθησαν να διαφύγουν περνώντας από σιδηροδρομική διάβαση, όπου όμως σημειώθηκε σύγκρουση του συρμού με το αυτοκίνητό τους. Η αστυνομία αναζητεί τους υπόπτους σε κοντινή περιοχή με βλάστηση, σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό.

Ο δήμαρχος του Ιστ Σεντ Λούις, ο Ρόμπερτ Ιστερν ο τρίτος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, περιορίστηκε να πει πως υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σύντομα. Αυτήν τη στιγμή, οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας βρίσκονται στα θύματα και στις οικογένειές τους», δήλωσε.

Τραυματίες από σφαίρες

Σύμφωνα με τον KMOV, περίπου 10 επιβάτες του τρένου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις επιτόπου.

Αρκετοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από σφαίρες, μετέδωσε ο σταθμός. Ωστόσο δεν διευκρίνισε ούτε τον αριθμό τους ούτε την κατάστασή τους.

Αλλος τοπικός σταθμός, ο KTVI, μέρος του δικτύου του Fox, ανέφερε επικαλούμενος αξιωματούχους που δεν κατονόμασε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε αγορά κρέατος στο Ιστ Σεντ Λούις. Κατά την ίδια πηγή, η αστυνομία αναζητεί ως και έξι υπόπτους.

Φτώχεια και εγκληματικότητα

Το Ιστ Σεντ Λούις, πόλη περίπου 25.000 κατοίκων στο νοτιοδυτικό άκρο της πολιτείας Ιλινόι, στην άλλη όχθη του Μισισιπή απέναντι από το Σεντ Λούις του Μιζούρι, μαστίζεται επί χρόνια από τη φτώχεια και την εγκληματικότητα.

Ανάλυση δεδομένων του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνας (FBI) για την εγκληματικότητα από τον εξειδικευμένο ιστότοπο Security.org το 2019 υπεδείκνυε πως το Ιστ Σεντ Λούις καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη ανθρωποκτονιών μεταξύ των πόλεων των ΗΠΑ με πάνω από 10.000 κατοίκους.

Κατατάσσεται εξάλλου στην τέταρτη θέση ως προς τον δείκτη βίαιων εγκλημάτων σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024