Εκπέμπει SOS ο Παναθηναϊκός, έχασε και από τον Παναιτωλικό (1-2)
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με ανατροπή μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο τελευταίο φιλικό πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος, κλείνοντας την προετοιμασία χωρίς ούτε μία νίκη σε επτά παιχνίδια
Ούτε τον Παναιτωλικό… Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις και ηττήθηκε στο τελευταίο φιλικό πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με 2-1. Τα μηνύματα είναι ακόμα πιο ανησυχητικά, αφού η ήττα σημειώθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και μάλιστα με ανατροπή στο σκορ…
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός έκλεισε χωρίς νίκη την προετοιμασία, αφού ο απολογισμός σε εφτά αναμετρήσεις είναι τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες. Ένα στατιστικό που σίγουρα πρέπει να προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στο στρατόπεδο του Τριφυλλιού.
Γιατί μία εβδομάδα πριν την πρώτη αγωνιστική, στην οποία ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Σμύρνης στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, διοργανώθηκε ένα φιλικό με αντίπαλο παρόμοιας δυναμικής, ώστε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τεστάρει τις οριστικές σκέψεις του.
Η τελική πρόβα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα ή μάλλον, ανέδειξε στο μάξιμουμ τις ελλείψεις του ρόστερ και ίσως την αδυναμία αυτού του υλικού να ανταποκριθεί στο αγωνιστικό στυλ που επιχειρεί να εμφυσήσει ο Σέρβος προπονητής.
Επιπλέον, αυτή τη φορά δεν υπάρχει η δικαιολογία του πανίσχυρου αντιπάλου, η οποία επιστρατεύτηκε στο ματς με τη Μίλαν στην Τεργέστη. Ο Παναιτωλικός του Γιάννη Αναστασίου δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεγαθήριο και παρόλα αυτά, βρήκε τον τρόπο να γυρίσει «τούμπα» το ματς και να φύγει νικητής για το Αγρίνιο.
Όλα αυτά σε μία ημερομηνία που με βάση τον προγραμματισμό του Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός υποτίθεται πως θα ήταν έτοιμος για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αλλά εκ των πραγμάτων, δεν φαίνεται να συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Το χειρότερο; Τουλάχιστον για το ματς με τον Απόλλωνα, ο Γιοβάνοβιτς καλείται να καμουφλάρει τις δυσλειτουργίες με τους παίκτες που έχει, αφού είναι απίθανο ο μέσος και ο αριστερός εξτρέμ που θα έρθουν, να προλάβουν αυτό το παιχνίδι.
Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο σκορ στο 39’ με τον Χατζηγιοβάνη. Ο Λούι ανέτρεψε τον Μαουρίσιο στην περιοχή, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο διεθνής εξτρέμ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.
Όμως, ο Παναιτωλικός ισοφάρισε αμέσως. Στο 43’ ο Ντίας εκτέλεσε κόρνερ και ο Φλόρες πήρε την κεφαλιά στην περιοχή στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη.
Η ανατροπή συντελέστηκε στο 83’. Ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε φάουλ, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι μετά από χέρι στο τείχος των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού και με τον Μπαρμπόσα να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να σκοράρει για το 1-2.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Μετά τη Λεβερκούζεν στο Champions League, o Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και παράλληλα αναφέρθηκε στο πρόβλημα δυστοκίας του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια.
Ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μονακό και πώς σκοπεύει να διαχειριστεί την κατάσταση μέχρι να λυθούν.
Η Μισέλ Γιο απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ και ο στενός της φίλος Ρίτσαρντ Σιάο ήταν στο πλευρό της σε αυτή τη σπουδαία στιγμή της καριέρας της.