Μπορεί η παγκόσμια φήμη τους να σε κάνει να πιστεύεις ότι η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας είναι η μόνη που απομένει στον κόσμο, όμως αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Βασίλεια υπάρχουν σε όλο τον κόσμο – ακόμη κι αν στα περισσότερα ο ρόλος των μοναρχών είναι περισσότερο συμβολικός. Στην Ευρώπη, μάλιστα, υπάρχουν πέντε βασιλικές οικογένειες στις οποίες διάδοχοι για τον θρόνο είναι γυναίκες.

Αυτές είναι οι πέντε πριγκίπισσες που στο μέλλον θα γίνουν βασίλισσες:

Πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου είναι σχεδόν 20 ετών, πρώτο παιδί του βασιλιά Φιλίππου των Βέλγων και της βασίλισσας Ματθίλδης. Από το 2013 που ανέβηκε ο μπαμπάς της στον θρόνο, έχει τον τίτλο της Δούκισσας της Βραβάντης και παρακολουθεί το ίδιο στρατιωτικό σχολείο που είχε πάει ο Φίλιππος.

Πριγκίπισσα Κατερίνα – Αμαλία της Ολλανδίας

Πρόκειται για τη μεγάλη κόρη του βασιλιά Willem-Alexander και της βασίλισσας Máxima της Ολλανδίας. Είναι μόλις 17 ετών, ενώ αναμένεται, μόλις γίνει 18, να πάρει τη θέση της στο Advisory Division του Συμβουλίου Επικρατείας.

Πριγκίπισσα Ίνγκριντ – Αλεξάνδρα της Νορβηγίας

Στα 17 της χρόνια, η πριγκίπισσα Ίνγκιντ – Αλεξάνδρα είναι δεύτερη σε σειρά για την ανάληψη του θρόνου. Κόρη του εστεμμένου πρίγκιπα Haakon και της εστεμμένης πριγκίπισσας Mette-Marit είναι η εγγονή του βασιλιά Harald V.

Πριγκίπισσα Leonor της Ισπανίας

Η 15χρονη κόρη της βασίλισσας Letizia έχει τον τίτλο της «πριγκίπισσας της Asturias» και, κατά συνέπεια, τους τίτλους της «πριγκίπισσας της Girona», της «πριγκίπισσας της Viana», της «Δούκισσας του Montblanc», της «Κόμισσας της Cervera» και της «Λαίδης του Balaguer». Αν πράγματι ανέβει στον θρόνο, θα είναι η πρώτη άρχουσα βασίλισσα της Ισπανίας μετά την Ισαβέλλα ΙΙ (1833-1868).

Πριγκίπισσα Estelle της Σουηδίας

Η μικρότερη πριγκίπισσα της λίστας, η πριγκίπισσα Estelle, είναι το μεγαλύτερο εγγόνι του βασιλιά Carl XVI Gustaf και η δεύτερη σε διαδοχή για τον Σουηδικό θρόνο. Πρόσφατα και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο, ήρθε στο προσκήνιο μετά από ένα ατύχημα που είχε στο σκι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο