Ολυμπιακοί Αγώνες – Τέταρτη η Στεφανίδη στο Τόκιο, όγδοη η Κυριακοπούλου
Με μια συγκινητική προσπάθεια η Κατερίνα Στεφανίδη τερμάτισε στην 4η θέση του τελικού του άλματος επί κοντώ γυναικών – Στην 8η θέση η Νικόλ Κυριακοπούλου
Η Κατερίνα Στεφανίδη, αν και πάλεψε σαν λιοντάρι, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί στο Τόκιο τον τίτλο που είχε κατακτήσει στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Η Στεφανίδη κατέλαβε την 4η θέση ολοκληρώνοντας τις προσπάθειές της στα 4,80 μ. (ισοφάρισε το φετινό ατομικό της ρεκόρ), σε έναν ιδιαίτερο τελικό του αγωνίσματος, στον οποίον η υγρασία, η ζέστη και ο αέρας δυσκόλεψαν τις προσπάθειες των επικοντιστριών.
Από την πλευρά της, η Νικόλ Κυριακοπούλου έμεινε στην 8η θέση με 4,50 μ.
Η Στεφανίδη πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 4.50, τα 4.70 και με τη δεύτερη τα 4.80 μ.
Είχε μία αποτυχημένη στα 4.85 και δύο αποτυχημένες στα 4.90 μ.
Η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασε με την πρώτη τα 4.50, ωστόσο στα 4.70 μ. είχε τρεις άκυρες προσπάθειες.
Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Κέιτ Ναζότ (ΗΠΑ) με άλμα στα 4.90 μ., το ασημένιο η Αντζέλικα Σιντόροβα (ROC) με άλμα στα 4.85 μ. και το χάλκινο η Χόλι Μπράντσο (Μεγάλη Βρετανία) με 4. 85 μ. επίσης. Η Ρωσίδα όμως είχε καλύτερες προσπάθειες.
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γύρισε σελίδα στην προσωπική του ζωή όπως αποκάλυψε το «Buongiorno» του MEGA, με την εκπομπή να παρουσιάζει και ένα τρυφερό στιγμιότυπο με τη νέα του σύντροφο.
Αμερικανικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε παρέμβαση στα αποδυτήρια των Μπακς και μίλησε σε συμπαίκτες του με αφορμή τα δημοσιεύματα για το μέλλον του.