Σε παραλία του δήμου Καλαμαριάς για πολύ καιρό, είκοσι αλιευτικά έριχναν δίχτυα στην ξηρά μήπως και ανακαλύψουν νέους τρόπους αλιείας. Οι ιδιοκτήτες τους συνέχιζαν να τα αφήνουν εκεί και ο δήμος πήρε την μεγάλη απόφαση να καθαρίσει τον χώρο απομακρύνοντας τα.
Να βελτιώσει την εικόνα του παραλιακού μετώπου, επιχείρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, απομακρύνοντας τα αλιευτικά σκάφη, τα οποία ήταν εγκαταλελειμμένα εδώ και δεκαετίες στην παραλία της Αρετσούς.
Κλιμάκιο της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης μετέβη το πρωί στο σημείο και με συντονισμένες κινήσεις, ξεκίνησε τον καθαρισμό του χώρου, όπου υπάρχουν περισσότερες από είκοσι βάρκες, χωρίς πινακίδα αριθμού νηολογίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ήδη παρέλθει η προθεσμία που δόθηκε στους ιδιοκτήτες, προκειμένου να ενεργήσουν για την απομάκρυνση των σκαφών τους.
«Στα πλαίσια του νοικοκυρέματος των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων του Δήμου μας, ξεκινήσαμε να καθαρίσουμε την παραλία της Αρετσούς από τα σκάφη, τα οποία έχουν αφεθεί εδώ και δεκαετίες, στο έλεος του καιρού. Τα περισσότερα από αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης και εμπόδια για τις υπηρεσίες καθαριότητας. Αυτό που κοιτάμε καθημερινά είναι να κάνουμε καλύτερη την παραλία μας, να μπορεί ο κόσμος να κάνει πιο ελεύθερα τη βόλτα του και την άσκησή του», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας