Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Φωλιά θαλάσσιας χελώνας στην Παλαιά Φώκαια

Φωλιά θαλάσσιας χελώνας στην Παλαιά Φώκαια

Άμεσα αντανακλαστικά επέδειξε ο δήμος Σαρωνικού σε πληροφορία για ύπαρξη φωλιάς θαλάσσιας χελώνας στην παραλία Π. Φώκαιας, σε σημείο που βρίσκεται στον χώρο του αιγιαλού ξενοδοχειακής μονάδας.

Συγκεκριμένα, ύστερα από τηλεφωνική ενημέρωση πολίτη για το σημείο ωοτοκίας της χελώνας, ο δήμος ενημέρωσε τη Λιμενική αρχή και τον σύλλογο «Αρχέλων»  προκειμένου να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία της φωλιάς ενώ επικοινώνησε και με το ξενοδοχείο που ήδη είχε προβεί σε κάποιες πρώτες ενέργειες για την προστασία του σημείου.

Ύστερα από την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών το σημείο ωοτοκίας σηματοδοτήθηκε με ειδικά πασαλάκια και κορδέλα ενώ τοποθετήθηκε και πινακίδα με την ένδειξη «Σημείο Ωοτοκίας Θαλάσσιας Χελώνας».

Περισσότερες 700 νεκρές χελώνες καταγράφηκαν φέτος στη χώρα μας, είχε αναφέρει προ μηνών ο «ΑΡΧΕΛΩΝ», καλώντας όλους σε εγρήγορση εν όψει της θερινής περιόδου.

Η Οργάνωση κάνει λόγω για ένα τραγικό ρεκόρ, καθώς πρόκειται για τις περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά από την έναρξη λειτουργίας του Δικτύου Διάσωσης το 1992.

Τυχαίες συλλήψεις σε αλιευτικά εργαλεία και πλαστικά απορρίμματα αποτελούν τις κύριες απειλές στη θάλασσα.

Η άμεση αντίδραση των δήμων και των πολιτών όταν αντιληφθούν είτε τραυματισμένη χελώνα, είτε σημείο Ωοτοκίας όπως στη περίπτωση του Σαρωνικού, είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε τις χελώνες.

Φυσικά χρειάζεται και όλοι μας να έχουμε επίγνωση πως οι θάλασσες και οι παραλίες δεν προορίζονται μόνο για το είδος μας αλλά και για πολλά άλλα. Μην ξεχνάμε επίσης πως εμείς πάμε στο σπίτι της χελώνας και δεν έρχεται αυτή στο δικό μας.

inSports

Περιζήτητος ο Πινέδα – Ομάδες στο Μεξικό ψάχνουν τρόπο να τον επαναπατρίσουν

Νέα μεξικάνικα δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα του Ορμπελίν Πινέδα στα ρεπορτάζ της Μοντερέι και της Αμέρικα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024