Το άλμα επί κοντώ των ανδρών ήταν το πρώτο αγώνισμα της δεύτερης ημέρας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος στη Σερβία, εκεί όπου τη χώρα μας εκπροσώπησε ο Εμμανουήλ Καραλής.
Ο 22χρονος αθλητής πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία, αφού ξεπέρασε τα 5.70μ και κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα επισφραγίζοντας έτσι και αυτός τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ο Καραλής ξεκίνησε τον αγώνα του με ένα χαμένο άλμα στα 5.30μ, άφησε έπειτα τα 5.40μ, πέρασε με την τρίτη τα 5.50μ, 5.60μ και 5.70μ, ενώ δεν μπόρεσε να υπερβεί τα 5.80 μέτρα.
Ο Καραλής έχει μπροστά του την πρόκληση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ23, τον πρώτο του αγώνα στόχο στη σεζόν, πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σήμερα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Έστω και δύσκολα η Τσέλσι νίκησε με 1-0 την Πάφο και έχει πλέον τη δυνατότητα να προκριθεί απευθείας στην επόμενη φάση του Champioons League. Δύο βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό παρέμειναν οι Κύπριοι.
Στην 15η θέση η Γιουβέντους μετά το 2-0 επί της Μπενφίκα και μετρά 12 βαθμούς, έναν λιγότερο από τις ομάδες της οκτάδας. Η Μπενφίκα θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς αλλά ο Παυλίδης έχασε πέναλτι
Μετά από ένα ανοιχτό πρώτο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα ανέβασε στροφές στο δεύτερο και επικράτησε με 4-2 της Σλάβια στην Πράγα κάνοντας μεγάλο βήμα για την οκτάδα.