Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα βλέμματα στο Ζάππειο

Τα βλέμματα στο Ζάππειο

Πρόκειται για την τελετή για την επέτειο των 40 ετών συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), η οποία σηματοδοτεί παράλληλα την έναρξη της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης

Μια ιδιαίτερα σημαντική και λαμπρή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 27 Μαΐου στο Ζάππειο με υψηλούς προσκεκλημένους.

Πρόκειται για την τελετή για την επέτειο των 40 ετών συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), η οποία σηματοδοτεί παράλληλα την έναρξη της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στην τελετή, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα μιλήσουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εκ μέρους της ΕΕ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι οι οποίοι θα βρίσκονται στην Αθήνα.

Θα μεταδοθούν επίσης τα μηνύματα της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, η χώρα του οποίου ασκεί το τρέχον εξάμηνο την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Η τελετή θα ανοίξει με ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος έχει αναλάβει επικεφαλής της ελληνικής πρωτοβουλίας για τη Διάσκεψη ενώ πρόσφατα παρουσίασε την ελληνική πρόταση και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Η δε επιλογή του Ζαππείου ως χώρου διεξαγωγής δεν έγινε τυχαία. Εκεί υπεγράφη, στις 28 Μαΐου 1979, από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή η ιστορική Συνθήκη Ενταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024