Γκουτέρες: Η βιοποικιλότητα μειώνεται με έναν πρωτοφανή και ανησυχητικό ρυθμό
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως η βιοποικιλότητα μειώνεται με έναν πρωτοφανή και ανησυχητικό ρυθμό, ενώ η πίεση αυξάνεται.
Την ανάγκη προστασίας της φύσης, αποκατάστασης των οικοσυστημάτων και δημιουργίας μία ισορροπίας στη σχέση μας με τον πλανήτη, προτάσσει σε μήνυμά του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως η βιοποικιλότητα μειώνεται με έναν πρωτοφανή και ανησυχητικό ρυθμό, ενώ η πίεση αυξάνεται.
«Εξαντλούμε τους πόρους ταχύτερα απ’ ό,τι η φύση μπορεί να τους αναπληρώσει» προειδοποιεί και επισημαίνει πως η πανδημία του κορoναϊού μάς έχει υπενθυμίσει τη σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τη φύση.
Ειδικότερα, τονίζει πως η σημερινή κρίση μας δίνει την ευκαιρία να ανακάμψουμε καλύτερα και στη συνέχεια εστιάζει στα οφέλη από την προστασία της φύσης. «Τα οφέλη θα είναι τεράστια. Με την αναστροφή της απώλειας της βιοποικιλότητας, θα βελτιώσουμε την ανθρώπινη υγεία, θα υλοποιήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και θα αντιμετωπίσουμε την κλιματική έκτακτη ανάγκη» εξηγεί συγκεκριμένα.
Σύμφωνα με τον Αντόνιο Γκουτέρες, οι λύσεις υπάρχουν για να προστατέψουμε τη γενετική ποικιλότητα του πλανήτη στη γη και στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι ο καθένας έχει έναν ρόλο να παίξει.
«Η επιλογή να ζήσουμε με βιώσιμο τρόπο πρέπει να είναι δυνατή σε όλους παντού» συνεχίζει στο μήνυμά του και διευκρινίζει πως αυτό σημαίνει καλύτερες πολιτικές που προωθούν τη λογοδοσία των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και των ατόμων. «Πρέπει όλοι να γίνουμε μέρος ενός κινήματος αλλαγής» αποκρυσταλλώνει το μήνυμά του και σημειώνει πως ένας υγιής πλανήτης είναι κρίσιμης σημασίας για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.
- Σήμερα καταθέτει η ΝΔ την πρότασή της για τη Συνταγματική Αναθεώρηση – Ο Μητσοτάκης της συγκάλυψης μιλάει για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών
- ΗELLO!: Το νέο τεύχος έρχεται στα περίπτερα αυτή την Τετάρτη
- Πέθανε η αγωνίστρια της Αριστεράς, Ελένη Πορτάλιου
- Μπαρτζώκας: «Δεν αποφασίσαμε ακόμα για αλλαγή στη λίστα των ξένων – Απόλυτος επαγγελματίας ο Πίτερς»
- MEGA: Σαρωτική πρωτιά στην τηλεθέαση με τον τελικό του UEFA Champions League
- Από τις περιφέρειες της Ευρώπης στο κέντρο των αποφάσεων: Διεκδικήσεις για γεωργία, βιοοικονομία και υγεία
- Bring Me the Beauties: Πώς μια αίρεση στρατολογούσε μοντέλα τη δεκαετία του ’80;
- Πυρ ομαδόν για την άρνηση των ΗΠΑ να επαναπατρίσουν Αμερικανούς με Έμπολα – Διαδηλώσεις με νεκρούς στην Κένυα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442