ΠΟΥ: Nα μην ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη οι ηλικιωμένοι
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών για την Covid-19 εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλες τις χώρες οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών για την Covid-19 εφόσον δεν έχουν εμβολιαστεί σε όλες τις χώρες οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
«Θα θέλαμε να επιμείνουμε και πάλι στο γεγονός ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου στις ομάδες αυτές, προτού ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ατόμων που έχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο να προσβληθούν από την ασθένεια», δήλωσε η Δρ Κέιτ Ο’Μπράιεν, η διευθύντρια του τμήματος ανοσοποίησης και εμβολίων του ΠΟΥ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Η σύσταση αυτή έγινε αφού ο Καναδάς ενέκρινε την Τετάρτη τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τους εφήβους ηλικίας 12 ετών και άνω. Είναι η πρώτη χώρα που εγκρίνει το εμβόλιο για αυτήν την ηλικιακή ομάδα του πληθυσμού, αναμένεται όμως ότι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και οι ΗΠΑ, την επόμενη εβδομάδα. Η Γερμανία έχει ανακοινώσει ότι είναι σε θέση να προτείνει τη χορήγηση του εμβολίου σε όλους τους εφήβους μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Η επέκταση του εμβολιασμού στους εφήβους, στις πλούσιες χώρες, θα άνοιγε τις εκστρατείες ανοσοποίησης σε εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά θα επέτεινε την ανισότητα στην πρόσβαση στα εμβόλια, την οποία καταγγέλλει ο ΠΟΥ.
«Όταν τα εμβόλια θα έχουν διανεμηθεί έτσι ώστε κάθε χώρα να λάβει αρκετά για τις ομάδες που αποτελούν προτεραιότητα, τότε θα δεχτούμε πολύ ευνοϊκά τη χρήση του εμβολίου» και στους νέους, υπογράμμισε η Ο’Μπράιεν.
- Απεργία την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις
- Μητσοτάκης: Εκβιασμοί μετά το «όχι» των αγροτών: Διάλογος δεν γίνεται με τελεσίγραφα, τα μπλόκα υπονομεύουν τα αιτήματα
- Συναγερμός στην Αυστραλία: Πολλαπλοί πυροβολισμοί στην παραλία Bondi του Σίδνεϊ – Αναφορές για θύματα
- To άσυλο και οι ιστορίες του
- Μισός αιώνας Star Wars – Η πρώτη επική ταινία του Τζορτζ Λούκας επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες το 2027
- Αποκάλυψη για τις φυλακές Αλκατράζ – Γι’ αυτόν τον λόγο έγινε δυνατή η μεγαλύτερη απόδραση στην ιστορία
- Ποιες είναι οι τέσσερις ομάδες που θέλουν τον Αντετοκούνμπο (vid)
- Ηράκλειο: Άφαντος ο 33χρονος γιατρός – «Το μόνο που θέλω, να είναι ζωντανός» λέει ο πατέρας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 14.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/howen-ac0WfQ3F6dw-unsplash-315x220.jpg)































![Το Πανεπιστήμιο Μπράουν επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ατόμων – Οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/brown-uni2-315x220.jpg)

![Συρία: Έκρηξη σε διυλιστήρια πετρελαίου – Επιχειρήσεις των Κούρδων κατά του Ισλαμικού Κράτους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Syria-refinary-315x220.jpg)









































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442