Γερμανία: Σε επιφυλακή η αστυνομία για πιθανά επεισόδια στις συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά
Χιλιάδες αστυνομικοί στη Γερμανία είναι σήμερα σε επιφυλακή ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα
Χιλιάδες αστυνομικοί στη Γερμανία είναι σήμερα σε επιφυλακή ενόψει των συγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί για την εργατική Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα, καθώς οι αρχές εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξουν βίαια επεισόδια σε διαδηλώσεις που σχεδιάζουν μέλη αριστερών και δεξιών οργανώσεων.
Ενώ η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων DGB πραγματοποιεί τη βασική της συγκέντρωση στο Αμβούργο με το σύνθημα «Η Αλληλεγγύη είναι το Μέλλον», το ενδιαφέρον στρέφεται σε άλλες διαδηλώσεις όπου πιθανόν να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια. Πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα είναι στους δρόμους του Βερολίνου, όπου στο παρελθόν οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά αμαυρώθηκαν από βιαιότητες, κυρίως τις νυχτερινές ώρες.
Φέτος, εκτός των συνηθισμένων συγκεντρώσεων, στους δρόμους αναμένονται διαδηλωτές κατά των περιορισμών του κοροναϊού, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν στην ακροδεξιά.
Οι αρχές του Βερολίνου αναμένουν ότι 10.000 άνθρωποι θα συμμετάσχουν σε πορεία αριστερών οργανώσεων που ξεκινά στις 6 το απόγευμα (19.00 ώρα Ελλάδας). Η κατάσταση περιπλέκεται λόγω της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς και της διαδήλωσης που έχει προγραμματίσει για το απόγευμα η οργάνωση Querdenken, η οποία είναι αντίθετη στη στρατηγική της κυβέρνησης για την πανδημία.
Πηγή: ΑΠΕ
- Γυμναστική: Το μυστικό για να γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας
- Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Έως 20 βαθμούς η θερμοκρασία
- Ακίνητα: Πότε συμφέρει η αγορά παλαιάς ή νέας κατοικίας – Τα 10 σημεία ελέγχου
- Συνταξιοδότηση στο παρά πέντε
- ΕΝΦΙΑ: Τα δύο «κλειδιά» για φορο-εκπτώσεις
- Το beef του Ράσελ Κρόου με το Gladiator II συνεχίζεται – «Δεν εκτίμησαν την πρώτη ταινία»
- Θέλει τρόπο: Το μυστικό των επιτυχημένων ανθρώπων για να «πιάνουν» τους στόχους τους
- Capital Economics: Οι πέντε κίνδυνοι για την οικονομία το 2026 – Η πραγματική δύναμη ανατροπής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442