Η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το Twitter συμμορφώνεται πλέον με τη διαταγή αφαίρεσης «απαγορευμένου περιεχομένου», αν και επέκρινε την αμερικανική πλατφόρμα για καθυστερήσεις στην απομάκρυνση των επίμαχων αναρτήσεων.

H κρατική ρυθμιστική αρχή Roskomnadzor απαιτεί εδώ και καιρό από το Twitter να διαγράψει αναρτήσεις που περιέχουν παιδική πορνογραφία, πληροφορίες για ναρκωτικές ουσίες, προτροπές σε αυτοκτονία και καλέσματα για συμμετοχή σε «παράνομες» διαδηλώσεις στήριξης του Αλεξέι Ναβάλνι, πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν, ο οποίος παραμένει κρατούμενος και πρόσφατα σταμάτησε την απεργία πείβας.

Προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στην αμερικανική εταιρεία, η Roskomnadzor επιβραδύνει εσκεμμένα την πρόσβαση στο Twitter από τις 10 Μαρτίου.

Έκτοτε έχει απομακρυνθεί από το κοινωνικό δίκτυο το 60% των παράνομων αναρτήσεων, ανέφερε η ρωσική αρχή. Στο ίδιο διάστημα όμως εμφανίστηκαν ακόμα 900 αναρτήσεις με απαγορευμένο περιεχόμενο.

Η Roskomnadzor επέκρινε το Twitter ότι χρειάζεται κατά μέσο όρο 81 ώρες για να απομακρύνει αναρτήσεις όταν λαμβάνει σχετικό αίτημα, διάστημα μεγαλύτερο από τις 24 ώρες που απαιτεί η ρωσική νομοθεσία.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με την Roskomnadzor  την Πέμπτη 1 Απριλίου και ξανά την Τετάρτη 28 Απριλίου, δήλωσε εκπρόσωπος της Twitter Inc.

Σύμφωνα με την Roskomnadzor, στις συνομιλίες συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί δίαυλος απευθείας επικοινωνίας ανάμεσα στη ρυθμιστική αρχή και τους υπευθύνους ελέγχου περιεχομένου του Twitter.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr