Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Με Moderna ή Pfizer η δεύτερη δόση για τους κάτω των 60 ετών που έλαβαν το AstraZeneca

Γερμανία : Με Moderna ή Pfizer η δεύτερη δόση για τους κάτω των 60 ετών που έλαβαν το AstraZeneca

Η Γερμανία πριν δύο εβδομάδες αποφάσισε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται πλέον σε άτομα κάτω των 60 ετών, ωστόσο εκκρεμούσε η απάντηση στο ερώτημα πώς θα ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση όσων είχαν λάβει την πρώτη δόση αυτού του εμβολίου.

Με εμβόλιο της Moderna ή της BioNTech/Pfizer θα ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όσων είναι κάτω των 60 ετών και έχουν ήδη λάβει την α’ δόση του εμβολίου της AstraZeneca, αποφάσισαν νωρίτερα απόψε το ομοσπονδιακό και τα κρατιδιακά υπουργεία Υγείας, ακολουθώντας οδηγία της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko).

«Καλή προστασία»

Η Γερμανία πριν δύο εβδομάδες αποφάσισε ότι το εμβόλιο της AstraZeneca δεν θα χορηγείται πλέον σε άτομα κάτω των 60 ετών, ωστόσο εκκρεμούσε η απάντηση στο ερώτημα πώς θα ολοκληρωθεί η ανοσοποίηση των 2,2 εκατομμυρίων ατόμων αυτής της ηλικιακής κατηγορίας που είχαν ήδη εμβολιαστεί.

Η λύση συνιστά «καλή προστασία για τους ανθρώπους», δήλωσε ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Υγείας και υπουργός Υγείας της Βαυαρίας Κλάους Χόλετσεκ μετά το τέλος της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχε και ο επικεφαλής της Stiko Τόμας Μέρτενς.

Δώδεκα εβδομάδες μετά

Ο δεύτερος εμβολιασμός με εμβόλιο τύπου m-RNA θα γίνεται δώδεκα εβδομάδες μετά τον πρώτο, διευκρινίστηκε, ενώ προβλέπονται ορισμένες εξαιρέσεις, στις οποίες θα επιτρέπεται ο εμβολιασμός εκ νέου με AstraZeneca.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024