Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
VW Nivus: Στην coupe SUV πλευρά του T-Cross

VW Nivus: Στην coupe SUV πλευρά του T-Cross

H γερμανική φίρμα προετοιμάζει την επόμενη προσθήκη για την γκάμα των περιπετειωδών μοντέλων της με την μορφή μιας αθλητικότερης και κομψότερης εκδοχής του μικρότερου SUV της.

Η VW έδωσε το πράσινο φως για ένα ακόμα compact SUV το οποίο θα ακολουθήσει την λογική της coupe SUV σχεδίασης και θα τοποθετηθεί στη βάση της αντίστοιχης γκάμας.  Ο λόγος για το Nivus, μια κομψότερη παραλλαγή αμαξώματος του T-Cross η οποία ήδη διατίθεται στην Βραζιλία.

Ήδη από την πρεμιέρα του στη Λατινική Αμερική την περασμένη άνοιξη, η VW είχε εκφράσει την πρόθεσή της να το διαθέσει και σε ευρωπαϊκό έδαφος χωρίς ωστόσο να έχει προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα, μέχρι σήμερα που ο επικεφαλής της γερμανικής φίρμας επιβεβαίωσε την άφιξή του στη γηραιά ήπειρο.

«Το β΄εξάμηνο της χρονιάς θα εισαγάγουμε ένα νέο σπορ CUV μοντέλο για την Ευρώπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ralf Brandstatter και παρόλο που δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, το νέο μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στα τέλη του 2021.

Όπως και το T-Cross, το Nivus βασίζεται στην μικρότερη εκδοχή της πολυχρηστικής αρχιτεκτονικής MQB με τον συμπληρωματικό κωδικό Α0.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά από το μοντέλο που διατίθεται στη Βραζιλία, το Nivus έχει λίγο μεγαλύτερο μήκος από το T-Cross, φτάνοντας τα 4,26 μέτρα. Ταυτόχρονα, λόγω της διαφορετικής χάραξης της οροφής, το Nivus έχει οριακά χαμηλότερο ύψος κατά 1,0 εκατοστό.

Στη Λατινική Αμερική το Nivus διατίθεται με τον τρικύλινδρο κινητήρα του 1,0 λίτρου κάτι που αναμένεται να ισχύσει και για την ευρωπαϊκή εκδοχή του με τη διαφορά ότι ενώ στην Ευρώπη αναμένεται να προστεθεί στις επιλογές του ο τετρακύλινδρος του 1,5 λίτρου. Αυτό που θεωρείται αμφίβολο είναι ο συνδυασμός του τελευταίου με υβριδική τεχνολογία καθώς το κύριο μέλημα της VW είναι να διατηρήσει χαμηλά το κόστος.

Παράλληλα με την άφιξη του Nivus, o R.Brandstatter ανακοίνωσε επίσης ότι το Polo και το T-Roc πρόκειται εντός του 2021 να υποδεχτούν τις ανανεωμένες εκδοχές τους οι οποίες θα επενδύσουν σε αλλαγές που αφορούν «το design, την ποιότητα αλλά και την ψηφιακή τους υπόσταση, όντας βελτιωμένα ως προς όλες τις παραμέτρους τους».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024