Πέθανε ο δημιουργός της κασέτας, Lou Ottens
Ο Ολλανδός μηχανικός που ανέπτυξε την τεχνολογία πίσω απ΄ τις κασέτες αλλά και τα CD έφυγε από τη ζωή στα 94 του.
Ο Lou Ottens, Ολλανδός μηχανικός που δημιούργησε την κασέτα φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο που το κοινό άκουγε μέχρι τότε μουσική, έφυγε από τη ζωή στα 94 του.
Εκτιμάται ότι περίπου 100 δισεκατομμύρια κασέτες έχουν πουληθεί σε ολόκληρο τον κόσμο από το 1960 που πρωτοκυκλοφόρησαν στην αγορά.
Ο Ottens που είχε σπουδάσει μηχανικός ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία Philips το 1952. Το 1960 ως επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης προϊόντων δημιούργησε μαζί με την ομάδα του αυτό που σήμερα ξέρουμε ως κασέτα.
Τρία χρόνια αργότερα, το 1963 η κασέτα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε έκθεση ηλεκτρονικών ειδών στο Βερολίνο με το σλόγκαν «Μικρότερη από ένα πακέτο τσιγάρα!». Ο Ottens σχεδίασε την κασέτα ειδικά ώστε να μπορεί να χωράει στην τσέπη του σακακιού. Η παγκόσμια επιτυχία δεν άργησε να έρθει.
Ο ίδιος έκλεισε συμφωνία με την Philips και τη Sony πατεντάροντας την εφεύρεση του καθώς πολλές ιαπωνικές εταιρίες είχαν αρχίσει ήδη να την αντιγράφουν.
Την 50η επέτειο της εφεύρεσής του ο Ottens δήλωσε στο περιοδικό Time ότι η κασέτα ήταν «θρίαμβος» από την πρώτη μέρα.
The man who transformed the way we listen to music. RIP.
Δημοσιεύτηκε από Daily Mail Australia στις Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021
Αρκετά χρόνια αργότερα ο ίδιος συμμετείχε και στην ανάπτυξη της τεχνολογίας πίσω από τα CD που έφεραν και πάλι επανάσταση στην μουσική βιομηχανία.
Τα CD έγιναν παγκόσμιο φαινόμενο πουλώντας πάνω από 200 δισεκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα.
Αφού είχε αποσύρθει, ο Ottens δήλωσε κάποτε ότι το μόνο πράγμα για το οποίο είχε μετανιώσει ήταν το γεγονός ότι η Sony είχε προλάβει την Phillips δημιουργώντας πρώτη το θρυλικό Walkman.
Τα τελευταία χρόνια οι κασέτες έχουν γίνει και πάλι δημοφιλείς ενώ πολλοί καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και οι Killers επιλέγουν να κυκλοφορήσουν νέες τους δουλειές σε αυτό το format.
- Αυτό είναι το ιπτάμενο τάνκερ των ΗΠΑ που συνετρίβη στο Ιράκ
- Κόβεται το σεξ; Κι όμως, αυτό το ψαράκι αναπαράγεται με κλωνοποίηση εδώ και 100.000 χρόνια
- Λίβερπουλ – Γαλατασαράι: Η πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Champions League κρίνεται στο MEGA
- Το αδιέξοδο του Λανουά που ονειρεύεται σωσίβιο παραμονής
- Συνελήφθη 38χρονος για βιασμό 14χρονης στο Παλαιό Φάληρο – Πώς παρέσυρε την ανήλικη μέσα από τα social media
- Στον Εισαγγελέα Χανίων ο Πολωνός που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Σούδα – Τα τρία τελευταία χρόνια έμενε στην περιοχή
- ΒΗΜΑGAZINO: Τα υπερ-αεροπλανοφόρα επιστρέφουν – Αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Συνεχίζει τον εμπαιγμό ο Μαρινάκης, ούτε τώρα βλέπει κρατική εμπλοκή στις υποκλοπές – «Σε ποια χώρα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος» ρωτά ο Μάντζος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 13.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/greg-rakozy-eorb_1PkoB8-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442