Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Έρευνα αποκαλύπτει τον ρόλο της ασπιρίνης

Κοροναϊός : Έρευνα αποκαλύπτει τον ρόλο της ασπιρίνης

Η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της μόλυνσης από κοροναϊό και να μειώσει τη διάρκεια της νόσου, υποστηρίζει μία ισραηλινή έρευνα

Η ασπιρίνη μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της μόλυνσης από κοροναϊό και να μειώσει τη διάρκεια της νόσου, υποστηρίζει μία ισραηλινή έρευνα, που διεξήχθη από κοινού από τον ισραηλινό ασφαλιστικό φορέα Leumit, το πανεπιστήμιο Bar-Ilan και το ιατρικό κέντρο Barzilai.

Η μελέτη, τα ευρήματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό FEBS, ανέλυσε τα δεδομένα από 10.000 Ισραηλινούς που βγήκαν θετικοί στην Covid-19 την περίοδο 1η Φεβρουαρίου έως 30 Ιουνίου 2020.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις πληροφορίες που αφορούσαν όσους έπαιρναν τακτικά μια μικρή δόση ασπιρίνης ως φάρμακο για καρδιαγγειακές παθήσεις και όσους δεν έπαιρναν, σύμφωνα με την Jerusalem Post. Διαπίστωσαν ότι η πρώτη ομάδα ήταν κατά 29% λιγότερο πιθανό να μολυνθεί από τον κοροναϊό σε σχέση με τη δεύτερη.

«Η παρατήρηση της πιθανής ευεργετικής δράσης μικρών δόσεων ασπιρίνης ενάντια στη μόλυνση από Covid-19 είναι προκαταρκτική, αλλά φαίνεται πολλά υποσχόμενη», δήλωσε ο καθηγητής Eli Magen από το ιατρικό κέντρο Barzilai, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

Τα φάρμακα που βασίζονται στο ακετυλοσαλικυλικό οξύ – το βασικό συστατικό της ασπιρίνης – χρησιμοποιούνται για τη μείωση του πόνου, του πυρετού και της φλεγμονής και είναι γνωστά από την αρχαιότητα. Το όνομα εφευρέθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία Bayer, στο τέλος του 19ου αιώνα. Η ασπιρίνη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φάρμακα στον κόσμο.

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι όσοι έπαιρναν ασπιρίνη και μολύνονταν από τον ιό ανάρρωναν κατά μέσο όρο δύο ή τρεις ημέρες πιο γρήγορα από εκείνους που δεν έπαιρναν το φάρμακο, ανάλογα με προϋπάρχουσες καταστάσεις. Παράλληλα, ο χρόνος που χρειαζόταν για αυτούς τους ασθενείς να βγουν αρνητικοί σε τεστ, αφότου είχαν βρεθεί θετικοί, ήταν σημαντικά πιο μικρός.

Οι ερευνητές τόνισαν πως σκοπεύουν να συνεχίσουν τις μελέτες για το συγκεκριμένο θέμα.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024