Τσιάρας για Νέα Σμύρνη : Χρειάζεται ψυχραιμία – Οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού δείχνουν το δρόμο
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση και τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα
Οι εικόνες που είδαμε στη Νέα Σμύρνη, δεν ταιριάζουν σε καμιά σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία του 21ου αιώνα, δήλωσε, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, συμπληρώνοντας ότι «πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία όλοι μας».
Υπογράμμισε δε, ότι «η ψυχραιμία χρειάζεται για να μην υπάρξουν πάλι εντάσεις και επανάληψη τέτοιου είδους περιστατικών και με το διάγγελμα του ο πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο ότι πρέπει να σταματήσουν.
»»Δεν μπορεί ουσιαστικά να μην διαφυλάσσεται η ασφάλεια του Έλληνα πολίτη ή τέτοιου είδους περιστατικά να καθορίζουν αυτό που γενικότερα συμβαίνει στην κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να διαταράσσει την κοινή τάξη και να δημιουργεί τέτοιου είδους εντάσεις και να φέρεται με τέτοιο απάνθρωπο θα έλεγα εγκληματικό τρόπο σε άνθρωπο που πάει να κάνει τη δουλειά του», είπε με έμφαση ο κ.Τσιάρας.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση και τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως ένας άνθρωπος που έχει υπάρξει πρωθυπουργός για περίπου 5 χρόνια θα έπρεπε να δείχνει μια διαφορετική συμπεριφορά και να εκπέμπει ένα διαφορετικό παιδαγωγικό μήνυμα. «Δεν γίνεται να λέει ότι αναλαμβάνει το ρίσκο των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων όταν η πανδημία βρίσκεται στην κορύφωσή της και το σύστημα υγείας εξαντλεί τις αντοχές. Είναι ανεύθυνο. Δεν μπορούμε στο βωμό της μικροπολιτικής να θυσιάζουμε την δημόσια υγεία και κανείς δεν μπορεί να επενδύει στο διχασμό και στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας”, είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για την υπόθεση Κουφοντίνα, ο κ. Τσιάρας υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται απο συμπεριφορές ανθρώπων. Όλοι πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχει κράτος Δικαίου».
- Απασφάλισε ο Λάκης Γαβαλάς με αφορμή τον πανικό γύρω από την παρουσία του Μπραντ Πιτ στην Ελλάδα
- Τέμπη: Ξεσηκωμός στις 28 Φεβρουαρίου – Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
- Greece’s Energy Minister Promotes Country As Regional Energy Hub Ahead of Washington Energy Summit
- Μεγάλη Βρετανία: Το Λονδίνο ανακοίνωσε μεγάλη δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας
- Ιταλία: Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από έκρηξη σε κτίριο στη Βερόνα
- Το τέλος του «μέσου εργαζόμενου»; Όταν το να είσαι αρκετά καλός στη δουλειά σου, δεν αρκεί
- «Περνούν χυδαία πράγματα από το μυαλό μου τώρα» – Η ερωτική εξομολόγηση του Ίθαν Χοκ
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 24.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/yun-xu-qZFCovYUBSo-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442