Η VW φέρεται να σχεδιάζει την επέκταση της ηλεκτρικής της γκάμας και προς πιο απρόβλεπτες κατευθύνσεις καθώς σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του Ralf Brandstatter, το ID.3 έχει αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσει και μια ανοιχτή έκδοση με τον επικεφαλής της γερμανικής φίρμας να δημοσιοποιεί και τα πρώτα σκίτσα του μοντέλου.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ή επίσημη ανακοίνωση για την παραγωγή του, ο R. Brandstatter χαρακτήρισε το ενδεχόμενο ως «πολύ ελκυστική ιδέα» κάτι που σημαίνει ότι η VW προφανώς σφυγμομετρά τις αντιδράσεις του κοινού εξ ου και η δημοσιοποίηση των σκίτσων.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι αν όντως η VW δώσει τελικά το πράσινο φως για το ID.3 Convertible και «προλάβει» το νέο Tesla Roadster, η νέα έκδοση του μοντέλου θα αποτελέσει το πρώτο τετραθέσιο ηλεκτρικό ανοιχτό μοντέλο της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του όπως προκύπτουν από τα σχετικά σκίτσα, η VW έχει επιλέξει να μειώσει τον αριθμό των θυρών προκειμένου να δημιουργήσει χώρο για την υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή ενώ, πλήρως ανασχεδιασμένη είναι και η θύρα αποσκευών.

Φυσικά μια αντίστοιχη μετατροπή, πρόκειται να μειώσει σημαντικά τον χώρο αποσκευών του ID.3 από  τα 385 σε περίπου 200 λίτρα αν και αυτό μάλλον δεν απασχολεί τους συνήθεις αγοραστές των cabrio που ούτως ή άλλως είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν ένα μέρος της πρακτικότητας προς όφελος του στυλ.

Εκεί που δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές είναι στις επιλογές κινητήρων και μπαταριών καθώς, εφόσον η παραγωγή του προκριθεί, το ID.3 Convertible θα μιμηθεί τις τεχνολογικές προδιαγραφές της Hatchback έκδοση προσφέροντας ισχύ από 145 έως 204 ίππους και αυτονομία από 426 χλμ. ενώ μένει να αποδειχθεί κατά πόσο το επιπλέον βάρος της κατασκευής θα μειώσει την μέγιστη αυτονομία των 542 χλμ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο