Ο Προμηθέας πήρε τη νίκη στη Ρόδο επί του Κολοσσού με 73-68 και μαζί την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.
Μετά από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα που οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες, οι Πατρινοί δυσκολεύτηκαν αλλά έκαναν την αντεπίθεσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, καταφέρνοντας να πάρει την πρόκριση. Κορυφαίοι για την ομάδα του Μάκη Γιατρά οι Τζέριαν Γκραντ (13 π.) και Γιάννης Αθηναίου (11 π.).
Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πιο δυνατά στο ματς παίρνοντας το προβάδισμα (0-4) και έφτασαν τη διαφορά στους 5 πόντους (7-12) με τους Αγραβάνη και Γκραντ.
Η ομάδα της Ρόδου πέρασε μπροστά με τον Άρτις (18-16), οι Πατρινοί έκαναν το 18-21 με εύστοχο τρίποντο του Λούντζη αλλά ο Κολοσσός απάντησε άμεσα με τον Άντριτς για το 21-21 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.
Ο Προμηθέας πήρε το πάνω χέρι στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, είχε σταθερά το προβάδισμα και έφτασε στο +5 (30-35) με εύστοχο τρίποντο του Γιαννόπουλου. Ο Κολοσσός πήρε το προβάδισμα με τους Καντέρ και Σπάισερ (37-35), με τον Γκαρντ να ισοφαρίζει κάνοντας το 37-37 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου.
Η ομάδα της Πάτρας έφτασε τη διαφορά στους 7 πόντους (37-44) στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου με τον Γιαννόπουλο και τον Γκραντ, αλλά στη συνέχεια ο Κολοσσός με ένα εντυπωσιακό σερί 14-0 έφτασε στο +7 (51-44). Ο Αγραβάνης απάντησε με τρίποντο και μείωσε στους 4 (49-53), αλλά οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα και ολοκλήρωσαν την τρίτη περίοδο στο +6 (56-50).
Ο Προμηθέας έκανε την αντεπίθεσή του στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου και με σερί 5-0 μείωσε στον πόντο (56-55), έφερε το ματς στα ίσα με τον Γκαρντ (57-57) και πήρε το προβάδισμα με τρίποντο του Χριστοδούλου (57-60). Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έφτασε στο +7 (59-66), κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions
Δείτε γκολ και highlights από τα παιχνίδια του Champions League την Τετάρτη (8/4), καθώς επίσης και όλα τα τέρματα της φάσης των «8» - Αποτελέσματα και πρόγραμμα.
Αλμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League για την Ατλέτικο που επικράτησε με 2-0 στο «Καμπ Νου» της Μπαρτσελόνα που έμεινε με δέκα παίκτες στο 44'
Στους τελικούς του FIBA Europe Cup για 2η δεύτερη σερί χρονιά ο ΠΑΟΚ ο οποίος υπέστη «γλυκιά» ήττα με 89-85 στη Μούρθια κι έτσι υπερασπίστηκε το +6 του πρώτου αγώνα. Αντίπαλός του και πάλι η Μπιλμπάο