Χρηματιστήριο : Πτώση 2,16%, στο στόχαστρο οι τράπεζες
Η αγορά υποχώρησε για τρίτη συνεχή συνεδρίαση με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να καταγράφει στο διάστημα αυτό συνολικές απώλειες 4,82%, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει μειωθεί κατά 2,285 δισ. ευρώ.
Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Δευτέρα, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων.
Η αγορά υποχώρησε για τρίτη συνεχή συνεδρίαση με τον βασικό χρηματιστηριακό δείκτη να καταγράφει στο διάστημα αυτό συνολικές απώλειες 4,82%, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει μειωθεί κατά 2,285 δισ. ευρώ.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 762,13 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 2,16%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 755,61 μονάδες (-3,00%).
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 73,81 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 43.277.991 μετοχές.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,15%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,78%.
Απώλειες 3,85% για τις τράπεζες
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψε μόνο η μετοχή της Jumbo (+0,70%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Πειραιώς (-9,44%), της Alpha Bank (-6,14%), της Viohalco (-3,86%), της Ελλάκτωρ (-3,28%) και του ΟΤΕ (-3,01%).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσε μόνο ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (+0,39%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-3,85%), των Πρώτων Υλών (-3,73%) και των Τηλεπικοινωνιών (-3,00%).
Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Alpha Bank και η Eurobank διακινώντας 13.065.570 και 7.696.471 μετοχές, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν η Εθνική με 11,827 εκατ. ευρώ και η Alpha Bank με 10,294 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινήθηκαν 25 μετοχές, 101 πτωτικά και 8 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Μπήτρος Συμμετοχών +15,15% και Ξυλεμπορία (κ) +8,66%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: SATO -19,64% και Πειραιώς -9,44%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Κως: Συνελήφθη 59χρονη – Σκόπευε να πουλήσει 25.840 κροτίδες
- Δήμος Αθηναίων: Τρεις μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια
- Βασίλης Ρίζος: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του γιου της Θεανώς Φωτίου
- Η Anthropic παραδέχεται ότι το νέο μοντέλο της είναι επικίνδυνο – Παγώνει το λανσάρισμα
- Επιτελικό ρουσφέτι
- Άννα Πρέλεβιτς: «Πριν μείνω τώρα έγκυος, είχα χάσει ένα μωρό»
- Betsson: Δύο διπλές προσκλήσεις για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442