Champions League : Γιατί ο Ολυμπιακός αναμένεται να ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο
Πώς ο κάτοχος του Champions League επηρεάζει το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, αλλά και το γύρο από τον οποίο θα ξεκινήσει την προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους
Έτσι όπως τα κατάφερε το ελληνικό ποδόσφαιρο την τελευταία 4ετία, καλά να πάθουμε.
Σε ένα διάστημα ετών που μόνο ο Ολυμπιακός έδινε και δίνει σταθερά βαθμούς στη χώρα, επήλθε ο φυσιολογικός καταποντισμός.
Με αποτέλεσμα οι ελληνικές ομάδες να βιώνουν την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 30 χρόνων, λόγω της θέσης της Ελλάδας στο UEFA Club Ranking, ενώ αυτό προκάλεσε τη μείωση των συλλόγων μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κατά μία (από 5 σε 4), την παρουσία μίας στον… 1ο προκριματικό του Champions League και των υπόλοιπων στο νεόφερτο Conference League.
Ο Ολυμπιακός αναμένεται να μη βιώσει αυτήν την πολύ δυσάρεστη εμπειρία φέτος, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα τερμάτισε 18η πέρσι και υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να αρχίσει τις υποχρεώσεις του την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.
Μπορεί τα New Year's resolutions να μοιάζουν λίγο αστεία, αλλά αν είναι να μπούμε σε αυτό το «παιχνίδι» ας το κάνουμε σωστά. Τα μυστικά για να πετύχουμε τους στόχους μας.
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 21 πόντους (4/5διπ., 3/8τριπ., 4/4β.), 4ριμπ., 3ασ., 1κλ. και 23 στην αξιολόγηση, ήταν καταλυτικός για τον Ολυμπιακό σε ένα ακόμη ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, όντας το «κλειδί» του Ολυμπιακού, όπως «μαρτυρά» και η επίδοσή του στο ranking της Euroleague.
Ο Εργκιν Αταμάν στάθηκε στην πολύ καλή απόδοση του Βεζένκοφ μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό, ενώ παραδέχθηκε ότι κάποιοι παίκτες του φοβούνται μετά από τόσες σερί ήττες.