Ανοδος στη Wall Street από τις δηλώσεις Γέλεν υπέρ του μεγάλου πακέτου στήριξης
Με άνοδο έκλεισε χθες Τρίτη το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.
Με άνοδο έκλεισε χθες Τρίτη το χρηματιστήριο της Wall Street, στη Νέα Υόρκη.
Η τοποθέτηση Γέλεν
Τη στάση των επενδυτών επηρέασε η υποψήφια υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, η οποία κατά την ακρόασή της στη Γερουσία, τάχθηκε υπέρ ενός μεγάλου πακέτου οικονομικής βοήθειας από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας που έχει πληγεί από την πανδημία του νέου κοροναϊού.
Στην ομιλία της, στην επιτροπή της Γερουσίας για την επικύρωση του διορισμού της, η Γέλεν υποστήριξε πως τα κέρδη από ένα μεγάλο πακέτο οικονομικής τόνωσης υπερτερούν του κόστους μιας υψηλότερης επιβάρυνσης χρέους.
Οι βασικοί δείκτες
Ο Dow Jones έκλεισε ενισχυμένος κατά 116,26 μονάδες (+0,38%), στις 30.930,52 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq, των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 198,68 μονάδων (+1,53%), στις 13.197,18 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 30,66 μονάδων (+0,81%), στις 3.798,01 μονάδες.
Πηγή: ΑΠΕ
- Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της; Αυτές είναι οι χώρες της ΕΕ που χάνουν θέσεις εργασίας λόγω εξωτερικής ανάθεσης
- Βίντεο από το Ιράν και το ιατροδικαστικό κέντρο Καχριζάκ, δείχνουν δεκάδες έως εκατοντάδες πτώματα
- Η Κίνα εκτινάσσει την παραγωγή αερίου – Η «καραμπόλα» με το LNG
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)
















![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442