Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 νέες ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2021

10 νέες ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε το 2021

Από το συγκινητικό, ημι-αυτοβιογραφικό «Minari» που λατρεύτηκε στο Sundance μέχρι τον νέο Wes Anderson και το αριστουργηματικό «Nomadland».

Δυστυχώς τα αγαπημένα μας σινεμά παραμένουν ακόμα κλειστά και πολλές από τις νέες κυκλοφορίες που ήταν προγραμματισμένες για φέτος αναβάλλονται για αργότερα.

Τα καλά νέα είναι παρόλα αυτά είναι πως υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες καινούργιες ταινίες θα βρουν σύντομα τον δρόμο τους για τη μικρή οθόνη.

Minari


Η συγκινητική, πέμπτη ταινία του Lee Isaac Chung λατρεύτηκε στο Sundance. Ο σκηνοθέτης αντλεί έμπνευση από την παιδική του ηλικία και αφηγείται την ιστορία μια οικογένειας με καταγωγή από τη Κορέα, η οποία στις αρχές του 1980 αποφασίζει να μετακομίσει μαζί με τα μικρά παιδιά της (που έχουν γεννηθεί στην Αμερική) από την πόλη στο επαρχιακό Αρκάνσας.

Ο Τζέικομπ σχεδιάζει να μετατρέψει ένα μεγάλο κομμάτι γης σε αγρόκτημα, καλλιεργώντας κορεατικά λαχανικά για να πουλάει σε οικογένειες μεταναστών. Η γυναίκα του, η Μόνικα είναι επιφυλακτική. Ο γιος τους Ντέιβιντ έχει καρδιακό φύσημα, αλλά κυρίως είναι απασχολημένος με το να κάνει σκανδαλιές ενώ η κόρη τους, Αν δεν βρίσκει και πολλά να κάνει στην απομονωμένη περιοχή.

Nomadland


Η ταινία της Κλόε Ζάο που απέσπασε τον Χρυσό Λέοντα στη Βενετία καθώς και το βραβείο της Ένωσης Κριτικών της Αμερικής βασίζεται στο βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέα Τζέσικα Μπρούντερ με τίτλο «Nomadland: Surviving America in the 21st Century» («Η Χώρα των Νομάδων: Επιβιώνοντας στην Αμερική του 21ου Αιώνα»). Με πρωταγωνίστρια την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ το Nomadland επικεντρώνεται στη σκληρή πραγματικότητα μεσηλίκων «workampers» οι οποίοι ζουν σαν νομάδες σε τροχόσπιτα και βανάκια, κυνηγώντας ευκαιριακές δουλειές όπου υπάρχουν, σχηματίζοντας προσωρινές κοινότητες στη μέση του πουθενά.

Sound of Metal


Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Darius Marder βρισκόταν για 13 ολόκληρα χρόνια στο στάδιο της παραγωγής. Ο Riz Ahmed υποδύεται μοναδικά ένα ντραμερ της heavy metal που χάνει την ακοή του ενώ το εκπληκτικό sound design της ταινίας επιτρέπει στους θεατές να νιώσουν την τρομακτική αλλαγή που συμβαίνει στη ζωή του.

Soggy Bottom
Μετά την επιτυχία του Phantom Thread, ο Paul Thomas Anderson επιχειρεί άλλο ένα δράμα εποχής το οποίο αυτή τη φορά διαδραματίζεται την δεκαετία του 1970 (μια οικεία εποχή για τον Anderson που μας έχει δώσει στο παρελθόν το εμβληματικό Boogie Nights).

The French Dispatch


Ένα «ερωτικό γράμμα» στους δημοσιογράφους του κόσμου, η τελευταία ταινία του Wes Anderson εξελίσσεται στα γραφεία μιας αμερικάνικης εφημερίδας, σε μια φανταστική γαλλική πόλη του 20ου αιώνα. Το καστ περιλαμβάνει τους: Μπιλ Μάρεϊ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Μπομπ Μπάλαμπαν, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Ελίζαμπεθ Μος, Τίλντα Σουίντον, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Λέα Σεϊντού, Όουεν Γουίλσον, Τζέφρι Ράιτ, Τόνι Ρεβολόρι και άλλους.

The Many Saints of Newark


Σε σκηνοθεσία του Alan Taylor, το πολυαναμενόμενο prequel του Sopranos έρχεται με πρωταγωνιστή τον γιο του εκλιπόντος James Gandolfini, Michael Gandolfini να υποδύεται τον αξεπέραστο ρόλο του πατέρα του σε νεότερη ηλικία.

Let Them All Talk
Γνωστός για το πειραματικό του στυλ, ο Στίβεν Σόντερμπεργκ (που γύρισε δύο από τις τελευταίες του ταινίες του εξ ολοκλήρου σε iPhone) παρουσιάζει το 28ο κινηματογραφικό του έργο που γυρίστηκε μέσα σε δυο εβδομάδες μέσα σε ένα υπερωκεάνειο. Στη ταινία συμμετέχει και η Μέριλ Στριπ υποδυόμενη μια βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέα που ετοιμάζει το νέο της βιβλίο. Μεγάλο μέρος του σεναρίου είναι προϊόν αυτοσχεδιασμού.

The Way of the Wind
Το «The Way of the Wind» του Τέρενς Μάλικ αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του Χριστού μέσα από τις παραβολές των Ευαγγελίων. Ο οσκαρικός ηθοποιός Μαρκ Ράιλανς, υποδύεται όχι μία αλλά τέσσερις διαφορετικές ενσαρκώσεις του Σατανά.

Promising Young Woman


Η Κάσι, που έχει εγκαταλείψει τις σπουδές της στην Ιατρική δυσκολεύεται να ξεπεράσει ένα τραυματικό συμβάν από το παρελθόν της. Η καλύτερή της φίλη είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού. Η εξαιρετική Κάρι Μάλιγκαν αναλαμβάνει τον κεντρικό ρόλο στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Βρετανίδας ηθοποιού Έμεραλντ Φένελ- ένα εντελώς ανατρεπτικό θρίλερ εκδίκησης και μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

Armageddon Time
Η τελευταία ταινία του James Gray ήταν το Ad Astra, μια μοναχική εξερεύνηση του διαστήματος με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ. Τώρα ο σκηνοθέτης μας πηγαίνει στο Κουίνς της δεκαετίας του ’80, όταν ο Ρέιγκαν ετοιμάζεται να αναλάβει την προεδρία, βασιζόμενος εν μέρει σε δικές του εμπειρίες από την εποχή. Στο καστ βρίσκεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Κέιτ Μπλάνσετ.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024