Η Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε το… «στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί» και νίκησε τη Ζενίτ με 82-80 σε ένα ματς – θρίλερ, πλησιάζοντας τους Ρώσους στην πρώτη τετράδα.
Όσον αφορά το ματς, η Ζενίτ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και κατάφερε να πάρει προβάδισμα έξι πόντων (2-8) με πρωταγωνιστή τον Γκουντάιτις. Η Μπάγερν Μονάχου ισορρόπησε το ματς και πλησίασε στο σκορ (9-11). Οι Ρώσοι, όμως, ήταν φανερά καλύτεροι στο πρώτο δεκάλεπτο και κατάφεραν να ανακτήσουν τη διαφορά, που είχαν χτίσει στο ξεκίνημα της περιόδου (13-19).
Οι Ρώσοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο στο ματς και με αιχμή του δόρατος τον Γκουντάιτις (8 πόντοι) κράταγαν τα ηνία του σκορ (18-26). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις για τους φιλοξενουμένους και για πρώτη φορά προηγήθηκαν με 10 πόντους (18-28). Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι, καθώς η Μπάγερν δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση (32-40).
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν Μονάχου εμφανίστηκε μεταμορφωμένη. Οι Γερμανοί ήταν εξαιρετικοί σε άμυνα και επίθεση και με επί μέρους 12-5 μείωσε στον έναν πόντο (44-45). Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή στο ματς και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι (49-46). Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου και ο νικητής θα κρινόταν στην τελευταία περίοδο (56-56).
To τελευταίο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι. Η Μπάγερν Μονάχου και η Ζενίτ έδωσαν τα πάντα για τη νίκη και ο νικητής κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο Μπόλγουιν 32” πριν το τέλος πέτυχε ένα μεγάλο καλάθι για τους γηπεδούχους και τους έδωσε προβάδισμα τριών πόντων (80-77). Ο Μπάρον έχασε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια και η Μπάγερν είχε την κατοχή 17” πριν το φινάλε.
Ο Ζίπσερ 12” πριν το τέλος κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές κλείδωσε τη νίκη για τους γηπεδούχους (82-77). Ο Κέβιν Πάνγκος έδωσε ελπίδες στη Ζενίτ, καθώς μείωσε σε 82-80 με τρίποντο 7” πριν το τέλος. Οι Ρώσοι δεν έκανα φάουλ στο τέλος κι έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με νίκη των Γερμανών.
Με πρωταγωνιστή τον Μάλεν που σημείωσε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Ρόμα νίκησε με σκορ 2-0 τη φορμαρισμένη Κάλιαρι και «έπιασε» τη Γιουβέντους στην τέταρτη θέση, στους 46 βαθμούς.
Λίγες ημέρες μετά την ήττα του στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν 2026 από τον Κάρλος Αλακαράθ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ταξίδεψε στην Ιταλία προκειμένου να απολαύσει λίγη από τη δράση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονται αυτές τις ημέρες στο Μιλάνο και την Κορτίνα. Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών κατά πολλούς, επέλεξε να παρακολουθήσει καλλιτεχνικό […]
«Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι η Μονακό θα μπορέσει να ολοκληρώσει τη σεζόν», υποσχέθηκε ο Πρίγκιπας Αλβέρτος για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει η Μονακό.