Το διάσημο πιστόλι Walther PP, που χρησιμοποίησε ο Σον Κόνεριστην πρώτη κινηματογραφική ταινία του Τζέιμς Μποντ, πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 256.000 δολαρίων, ανακοίνωσε, ο οίκος πλειστηριασμών Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ αγοραστής είναι ένας αμερικανός θαυμαστής του θρυλικού πράκτορα 007, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος.
Στην ταινία, ο βρετανός μυστικός πράκτορας λαμβάνει τη διαταγή να αλλάξει την παλιά Μπερέτα του με το Walther.
«Οι Αμερικανοί της CIA ορκίζονται σ’ αυτό το πιστόλι», διαβεβαιώνουν τον Μποντ.
Γύρω στις 25 ταινίες αργότερα, το πιστόλι Walther, στις διάφορες εκδοχές του, παραμένει το όπλο που προτιμά ο 007.
Το πιστόλι που πουλήθηκε, είναι ένα από τα δύο αξεσουάρ που χρησιμοποιήθηκαν από τον Σον Κόνερι στο πρώτο επεισόδιο του Τζέιμς Μποντ ενώ ανήκε στον οπλοποιό της ταινίας μέχρι την πώλησή του σε πλειστηριασμό το 2006.
Το περίφημο Walther ήταν ένα από τα 500 συμβολικά αντικείμενα του χολιγουντιανού κινηματογράφου που διατέθηκαν προς πώληση από το Julien’s Auctions σε ειδική δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε.
Στον κατάλογο περιλαμβανόταν επίσης το κράνος πιλότου καταδιωκτικού που φορούσε ο Τομ Κρουζ στο «Top Gun». Πουλήθηκε έναντι 108.000 δολαρίων.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.