Tο 2006 είχαν αποφοιτήσει από τη Σχολή Ικάρων οι πρώτες ιπτάμενες αξιωματικοί.
Από τότε έως το καλοκαίρι του 2020 έχουν αποφοιτήσει συνολικά 11 ιπτάμενες ανθυποσμηναγοί. Μία εξ αυτών (υποσμηναγός σήμερα) πετούσε μέχρι προσφάτως με ένα Φάντομ (F-4) και εν συνεχεία έγινε εκπαιδευτής πιλότων στην Καλαμάτα.
Γυναίκα εκπαιδευτής πιλότων όχι μόνον Ελλήνων αλλά και Ιταλών σίγουρα δεν είναι συνηθισμένη υπόθεση, αν και στην Πολεμική Αεροπορία η βασική αρχή είναι ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός ανδρών και γυναικών στο κλάδο.
Μία άλλη ανθυποσμηναγός (Ι) που αποφοίτησε από τη Σχολή το καλοκαίρι (και είχε χρηματίσει μάλιστα για ένα μεγάλο διάστημα και αρχηγός της Σχολής Ικάρων) εκπαιδεύεται σήμερα στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη στην Καλαμάτα και πολύ σύντομα θα την δούμε χειρίστρια σ’ ένα F-16 ή Μιράζ (ή ακόμα σε μεταγωγικό αεροσκάφος ή σε ελικόπτερα), να πετά στο Αιγαίο.
Τέλος, υπάρχει και ένα ζεύγος ιπταμένων αξιωματικών. Η μεν σύζυγος πετά όμως με άλλο τύπο μαχητικού αεροσκάφους με αυτό που πετά ο σύζυγός της.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Το έργο «Κολυμπώντας στον αέρα» -που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα- είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, και θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου στο Θέατρο 104.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας