Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι πολιτικοί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Ποιοι πολιτικοί θα κάνουν πρώτοι το εμβόλιο

Αναμένεται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον εμβολιασμό

Από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο θα «τρέξει» καμπάνια για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Πρώτα θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί, θα ακολουθήσουν οι ευπαθείς ομάδες (άνω των 65 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα) και στη συνέχεια ο γενικός πληθυσμός. Οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό είτε μέσω SMS, είτε διαδικτυακά, είτε τηλεφωνικά μέσω τηλεφωνικών κέντρων.

Το θέμα όμως, όπως μου λένε οι ειδικοί, είναι ότι θα πρέπει να δοθεί – και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα – συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τους εμβολιασμούς. Δηλαδή όταν λέμε πάνω από 65 ετών, εννοούμε περίπου 2.000.000 του πληθυσμού, οι οποίοι εάν κλείσουν όλοι την ίδια περίοδο ραντεβού, τότε είναι πολύ πιθανόν να «φρακάρει» το σύστημα. Συνεπώς θα πρέπει να αναμένουμε πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, κάτι που έγινε στην Αγγλία και εμβολιάζουν πρώτα τους υγειονομικούς και μετά τους άνω του 80 ετών και εν συνεχεία τις ευάλωτες ομάδες ανεξάρτητα με την ηλικία που έχουν. Τους δίνουν συγκεκριμένη ημερομηνία εμβολιασμού.

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού θα γίνει σε 1.018 κέντρα σε όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν ήδη οριστεί και προετοιμάζονται σταδιακά γι’ αυτό τον σκοπό. Πρόκειται για νοσοκομεία, κέντρα υγείας και άλλες παρόμοιες υποδομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το αρμόδιο υπουργείο να έχει ορίσει τις προδιαγραφές των κέντρων εμβολιασμού και να έχει την ευθύνη για την προετοιμασία τους. Θα υπάρξουν, επίσης, και κινητά συνεργεία που θα εμβολιάζουν όσους για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα είναι από τις πρώτες που θα κάνουν το εμβόλιο για τον Covid-19 όπως με πληροφορούν. Το ίδιο και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να εμβολιαστούν, προκειμένου να δώσουν το σωστό μήνυμα στους πολίτες. Δεν γνωρίζω εάν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν μαζί το εμβόλιο (και σε απευθείας μετάδοση- όπως ο Μπόρις Τζόνσον), αλλά με βεβαιώνουν πως όλοι θα το κάνουν, έστω και ξεχωριστά.

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024