Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεχνητή νοημοσύνη και πολιτική

Τεχνητή νοημοσύνη και πολιτική

Ψηφιακή συνάντηση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων από όλες τις χώρες  - μέλη του ΟΟΣΑ

Στην ψηφιακή συνάντηση του ΟΟΣΑ με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους από όλες τις χώρες  – μέλη του Οργανισμού συμμετείχε, ως πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, ο  βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης. H συζήτηση, την οποία συντόνιζε η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, είχε ως βασικό θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη και το μέλλον της επιστήμης και της τεχνολογίας (STOA).

“Αποτελεί πρόκληση για τις επιχειρήσεις στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση η χρήση της  Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ)  που είναι η βασικότερη τεχνολογία αιχμής και  αναμένεται να φέρει θεμελιώδεις αλλαγές στις επιχειρήσεις”, σημειώνει ο κ. Κατσανιώτης τονίζοντας πως τα συστήματα ΤΝ έχουν σημαντικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που τα υιοθετούν. Σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΒ η Ελλάδα είναι στην 23η θέση του σχετικού δείκτη της Ε.Ε. (Government AI Readiness Index).  Μόλις το 3% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αξιοποιούν λύσεις ΤΝ έναντι 45% παγκοσμίως, ενώ η διάχυση της ΤΝ στην Ελλάδα μπορεί να αυξήσει αθροιστικά το ΑΕΠ κατά περίπου  200 δισ. ευρώ σε 15 χρόνια.

Ο κ. Κατσανιώτης έφερε ως παράδειγμα των λαμπρών επιχειρηματικών “μυαλών” και το υψηλό επίπεδο των νέων της χώρας την Παγκόσμια διάκριση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Δεκαέξι φοιτητές προσπάθησαν να επαναπροσδιορίσουν τον κόσμο της Ιατρικής, χρησιμοποιώντας την Φαρμακογονιδιωματική και την Τεχνητή Νοημοσύνη με στόχο την επίτευξη εξατομικευμένης θεραπείας των ασθενών.

Λαμβάνοντας μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας, iGEM Competition, που διοργανώνεται από το Massachuchets Institute of Technology (MIT), κατάφεραν να φέρουν μια παγκόσμια διάκριση στην Ελλάδα και να αναδείξουν το έργο των Ελληνικών Πανεπιστημίων, κατακτώντας το Αργυρό μετάλλιο στην τελική φάση του διαγωνισμού. Η ομάδα iGEM Patras προχώρησε στην ανάπτυξη ενός φορητού διαγνωστικού εργαστηρίου μοριακής βιολογίας με στόχο τον εύκολο και ακριβή προσδιορισμό της απαιτούμενης δόσης στατινών, μια κατηγορίας φαρμάκων που χορηγούνται σε ασθενείς που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, τα οποία αποτελούν και την πρώτη αιτία θανάτου στις αναπτυγμένες χώρες.

“Η Ελλάδα έχει λαμπρά επιχειρηματικά μυαλά και η κυβέρνηση, παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για στήριξη  της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Η Ελλάδα βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας ενός εθνικού σχεδίου για τον αναπτυξιακό μετασχηματισμό με στόχο την ενίσχυση και την ψηφιακή αναβάθμιση και τις επενδύσεις στον κλάδο της τεχνολογίας”, τόνισε ο κ. Κατσανιώτης.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024