Σε γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση αποδεικνύεται η άρση του lockdown στη χώρα, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα πάρει παράταση και μετά τις 30 Νοεμβρίου, καθώς δεν εκτιμάται ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία εκείνης της εποχής θα επιτρέπουν την έξοδο από την καραντίνα

Σε γόρδιο δεσμό για την κυβέρνηση αποδεικνύεται η άρση του lockdown στη χώρα, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα πάρει παράταση και μετά τις 30 Νοεμβρίου, καθώς δεν εκτιμάται ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία εκείνης της εποχής θα επιτρέπουν την έξοδο από την καραντίνα.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στο τραπέζι βρίσκεται το σχέδιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς τα Χριστούγεννα, υπό τον όρο ότι η εξέλιξη της πανδημίας θα το επιτρέπει.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην κυβέρνηση βρίσκονται σε μια αγωνιώδη μάχη με τον χρόνο.

Επιχείρηση: Άνοιγμα της χώρας

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσουμε μια ανάσα με σταδιακό, αυστηρό άνοιγμα της οικονομίας για Χριστούγεννα σε κλειστό, οικογενειακό κύκλο.

Το σχέδια επανεκκίνησης της χώρας:

  • 7/12 Άνοιγμα σχολείων
  • 14/12 Άνοιγμα λιανεμπορίου
  • 19/12 ή 21/12 Άνοιγμα εστίασης

Το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρούς όρους.

Δηλαδή με 4 άτομα ανά τραπέζι, καθώς και λήξη ωραρίου μια συγκεκριμένη ώρα, η οποία ακόμα δεν έχει αποφασιστεί.

Ακόμα, κλειστά θα παραμείνουν μπαρ και κέντρα διασκέδασης, τα οποία δεν προβλέπεται να ανοίξουν ούτε στις γιορτές καθώς η κυβέρνηση εκτιμά ότι αποτελούν χώρους υψηλού συγχρωτισμού.

Το αισιόδοξο σενάριο βασίζεται κυρίως σε μια καλύτερη εικόνα των υγειονομικών δεικτών, οι οποίοι θα δώσουν το πράσινο φως για σταδιακή επανεκκίνηση.

Την ίδια ώρα η οικονομία και κοινωνία παλεύουν να σταθούν όρθιοι υπομένοντας τα σκληρά μέτρα αντιμετώπισης του φονικού ιού, ενώ οι αντοχές του ΕΣΥ δοκιμάζονται καθημερινά.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr