Το τραμ επιστρέφει στο Σύνταγμα
Από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 ξεκινούν εκ νέου τα δρομολόγια του Τραμ από και προς τη στάση του Συντάγματος, τα οποία είχαν διακοπεί από τον Οκτώβριο του 2018
Από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 ξεκινούν εκ νέου τα δρομολόγια του Τραμ από και προς τη στάση του Συντάγματος, τα οποία είχαν διακοπεί από τον Οκτώβριο του 2018.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) εγκατέστησε ειδικό σύστημα μέτρησης των παραμορφώσεων της πλάκας που καλύπτει την υπόγεια κοίτη του Ιλισού και πραγματοποίησε επισταμένους ελέγχους στο κλειστό τμήμα της διαδρομής του Τραμ, μεταξύ των στάσεων «Κασομούλη» και «Λεωφ. Βουλιαγμένης».
Από τις μετρήσεις και τις δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, στο διάστημα των δύο μηνών που μεσολάβησε, δεν προέκυψε η παραμικρή παραμόρφωση στην πλάκα κάλυψης του Ιλισού από τις διελεύσεις του Τραμ, επιτρέποντάς έτσι στη ΣΤΑΣΥ να αποδώσει με ασφάλεια στο επιβατικό κοινό της Αττικής το τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη, καθώς και τις ενδιάμεσες στάσεις σε Ζάππειο, Λεωφ. Βουλιαγμένης και Φιξ. Κατά τη διάρκεια της πλήρους εμπορικής λειτουργίας οι μετρήσεις θα συνεχιστούν για ακόμη τέσσερις μήνες.
Η επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ από και προς το Σύνταγμα εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των υπολοίπων συγκοινωνιακών μέσων.
Προς το ΣΕΦ
Παράλληλα, επισπεύδεται η επανέναρξη των δρομολογίων του Τραμ και στο τμήμα από τη στάση «Μπάτης» στο Π. Φάληρο έως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), τα οποία διεκόπησαν τον Μάρτιο του 2020, προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται η μετατόπιση της γραμμής του Τραμ.
Τα έργα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Νοεμβρίου. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι δοκιμές της νέας γραμμής, ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η επανακυκλοφορία των συρμών του Τραμ.
Σημειώνεται, ότι για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, στον τερματικό σταθμό του Τραμ στο Σύνταγμα, στη συμβολή των οδών Οθωνος και Αμαλίας, λειτουργεί αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και φόρτισης καρτών με προϊόντα κομίστρου για όλες αστικές συγκοινωνίες της Αττικής.
- «Χειρουργείο» του Νορβηγού Σάγκι υπέρ της ΑΕΚ (vid)
- Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Ηρακλείου για τους αστέγους εν όψει ψύχους
- Πότε αλλάζει ο τρόπος πληρωμής ενοικίων – Τι θα ισχύει
- Η Πάμελα Άντερσον αντλεί έμπνευση από τις παλιές κωμωδίες και την Ζαν Μορό
- Το δύσκολο «παζάρι» για την ΚΑΠ
- Στριμωγμένος στην «γωνία του ρινγκ» ο Τόμας Φρανκ
- LIVE: Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός
- Αλεξανδρούπολη: Συγκλονιστικές εικόνες σε καφετέρια από το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Βίντεο ντοκουμέντο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)












































![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)






![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)




![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442