Το Facebook σε πλείστες όσες περιπτώσεις δεν εφαρμόζει την κατάργηση περιεχομένου παραπληροφόρησης
Μια έκθεση του Buzzfeed από τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι το Facebook «αγνόησε ή αργεί να ενεργήσει βάσει στοιχείων ότι οι πλαστοί λογαριασμοί στην πλατφόρμα του υπονομεύουν τις εκλογές και τις πολιτικές υποθέσεις σε όλο τον κόσμο»
Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης Facebook έχει επανειλημμένα τεθεί υπό έλεγχο μετά από πολλές αναφορές, ότι η εταιρεία αποφεύγει την ευθύνη για το όποιο περιεχόμενο μίσους και την παραπληροφόρηση που αναπτύσσονται στην πλατφόρμα.
Μια έκθεση του Buzzfeed από τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι το Facebook «αγνόησε ή αργεί να ενεργήσει βάσει στοιχείων ότι οι πλαστοί λογαριασμοί στην πλατφόρμα του υπονομεύουν τις εκλογές και τις πολιτικές υποθέσεις σε όλο τον κόσμο».
Δεν εφαρμόζονται πολιτικές κατά του μίσους
Αυτή η αποκάλυψη έγινε λίγες μέρες μετά από μια ερευνητική έκθεση του The Wall Street Journal (WSJ) σχετικά με το ανώτερο στέλεχος δημόσιας πολιτικής του Facebook στην Ινδία, Ankhi Das, υποστηρίζοντας τον πρωθυπουργό Modi και «δυσφημιστικά» κόμματα της αντιπολίτευσης.
Ένα προηγούμενο κομμάτι του WSJ αποκάλυψε ότι η Das εμπόδισε την εφαρμογή των κανόνων ρητορικής μίσους του Facebook σε «ινδουιστές εθνικιστές που έχουν επισημανθεί εσωτερικά για προώθηση ή συμμετοχή σε βία».
Το Facebook έχει ένα αχαλίνωτο πρόβλημα παραπληροφόρησης. Οι ψεύτικες ειδήσεις στην πλατφόρμα πιστεύεται ότι είναι αληθινές από τακτικούς χρήστες οι οποίοι επηρεάζονται συναισθηματικά και ενισχύουν αυτούς τους ισχυρισμούς.
Οι παραπλανητικές ειδήσεις ή τα ξεκάθαρα ψέματα προωθούνται για διάφορους λόγους. Ωστόσο, το Facebook αποφεύγει να ελέγχει την πολιτική ομιλία, την οποία θεωρεί «πιο διεξοδική» από τα μέσα ενημέρωσης.
Το Facebook βασίζεται σε ανεξάρτητους ελεγκτές τρίτων σε όλο τον κόσμο – οκτώ στην Ινδία – για «μείωση της εξάπλωσης ψευδών ειδήσεων και άλλων τύπων παραπληροφόρησης, όπως memes ή παραποιημένες φωτογραφίες και βίντεο».
Η Alt News ανέλυσε τις αναφορές που δημοσιεύθηκαν από τους Ινδούς συνεργάτες ελέγχου γεγονότων του Facebook τον τελευταίο χρόνο.
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί Ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
- Φάμελλος: Η Αριστερά είναι το «εμείς» της κοινωνίας – Ο Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη των γαλάζιων ακρίδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442