Νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2019, το Facebook συμφώνησε επίσης να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης Facebook ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας των ΗΠΑ.

Το Reuters είπε ότι τα νέα προήλθαν από την Washington Post, η οποία επίσης αναφέρει τέσσερα άτομα εξοικειωμένα με το εν εξελίξει θέμα.

Όπως δημοσίευσε την Παρασκευή, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου συναντήθηκε εμπιστευτικά την Πέμπτη για να εξετάσει την κατάσταση.

Έρευνες και εξελίξεις εντός 2020

Η FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ), είναι υπεύθυνη για την προστασία των καταναλωτών στα κράτη. Από την άλλη πλευρά, οι γενικοί εισαγγελείς υπό την ηγεσία της Letitia James της Νέας Υόρκης εξετάζουν το Facebook για πιθανές απειλές στον ανταγωνισμό.

Το χρονικό πλαίσιο μπορεί να ποικίλει, ανέφερε η δημοσίευση, προσθέτοντας ότι οι γενικοί εισαγγελείς βρίσκονται στα τελευταία στάδια προετοιμασίας της καταγγελίας τους. Ούτε το Facebook, ούτε το FTC, ούτε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης δεν έχουν ακόμη ασχοληθεί με την κίνηση.

Αν και ο Mark Zuckerberg του Facebook τον Αύγουστο είπε ότι έδωσε συνέντευξη σε μια ερευνητική ακρόαση της FTC στο πλαίσιο της αντιμονοπωλιακής έρευνας της κυβέρνησης για την εταιρεία κοινωνικών μέσων.

Το Facebook αντιμετώπισε παρόμοιες έρευνες από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και από γενικούς εισαγγελείς και δήλωσε προηγουμένως ότι οι έρευνες εξέταζαν προηγούμενες εξαγορές και επιχειρηματικές πρακτικές που περιλαμβάνουν «υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης ή κοινωνικών μέσων, ψηφιακή διαφήμιση ή / και κινητές ή διαδικτυακές εφαρμογές».

Νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2019, το Facebook συμφώνησε επίσης να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να επιλύσει ξεχωριστό έλεγχο FTC σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου της εταιρείας, σύμφωνα με το indiatoday.in.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr