Η Ευρώπη, η οποία μείωσε με επιτυχία το πρώτο κύμα μολύνσεων, έχει αναδειχθεί ως το νέο επίκεντρο του κοροναϊού τις τελευταίες εβδομάδες και αναφέρει κατά μέσο όρο 140.000 περιστατικά την ημέρα την τελευταία εβδομάδα

Τα κρούσματα κοροναϊού αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά περισσότερο από 400.000 για πρώτη φορά αργά την Παρασκευή, αύξηση ρεκόρ μιας ημέρας, καθώς μεγάλο μέρος της Ευρώπης θέτει νέους περιορισμούς για τον περιορισμό της επιδημίας.

In August and September, as covid-19 infections began to rise in Europe, governments chose not to reintroduce harsher measures. That decision has had a price

Δημοσιεύτηκε από The Economist στις Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Νέα έξαρση – Επίκεντρο η Ευρώπη

Η Ευρώπη, η οποία μείωσε με επιτυχία το πρώτο κύμα μολύνσεων, έχει αναδειχθεί ως το νέο επίκεντρο του κοροναϊού τις τελευταίες εβδομάδες και αναφέρει κατά μέσο όρο 140.000 περιστατικά την ημέρα την τελευταία εβδομάδα.

Ως περιοχή, η Ευρώπη αναφέρει περισσότερες καθημερινές περιπτώσεις σε σχέση με την Ινδία, τη Βραζιλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ανά 100 μολύνσεις που αναφέρθηκαν σε όλο τον κόσμο, 34 ήταν από ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters.

Η περιοχή αναφέρει επί του παρόντος ένα εκατομμύριο νέες μολύνσεις κάθε εννέα ημέρες και έχει αναφέρει περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια περιπτώσεις από την έναρξη της πανδημίας.

Italy, Austria, Croatia, Slovenia and Bosnia all reported their highest single-day coronavirus cases on Thursday

Δημοσιεύτηκε από The Telegraph στις Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020

Μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες – Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ρωσία, Κάτω Χώρες και Ισπανία – αντιπροσώπευαν περίπου τις μισές από τις νέες υποθέσεις της Ευρώπης την εβδομάδα έως τις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Reuters.

Η Γαλλία αναφέρει τον υψηλότερο μέσο όρο επτά ημερών των νέων κρουσμάτων στην Ευρώπη με 19.425 λοιμώξεις την ημέρα, ακολουθούμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Ισπανία και τις Κάτω Χώρες στις πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες.

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σχολεία, ακυρώνουν τις επιλεκτικές χειρουργικές επεμβάσεις και κατατάσσουν φοιτητές γιατρούς καθώς οι αρχές αντιμετωπίζουν μια νέα έξαρση του COVID-19.

Η Ρωσία προβαίνει στη διαδικτυακή μάθηση και η Βόρεια Ιρλανδία κλείνει τα σχολεία για δύο εβδομάδες και τα εστιατόρια για τέσσερις.

Στην Ισπανία, οι αρχές στην Καταλονία διέταξαν να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια για 15 ημέρες και περιόρισαν τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στα καταστήματα.

Η Τσεχική Δημοκρατία έχει επίσης μεταφέρει τα σχολεία στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σχεδιάζει να καλέσει χιλιάδες φοιτητές ιατρικής. Τα νοσοκομεία κόβουν μη επείγουσες ιατρικές διαδικασίες για να ελευθερώσουν κρεβάτια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr