Δευτέρα 06 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Μακρόν: Ο πρώτος ηγέτης από τη Δύση που επισκέφθηκε τη Συρία μετά την πτώση Άσαντ

Μακρόν: Ο πρώτος ηγέτης από τη Δύση που επισκέφθηκε τη Συρία μετά την πτώση Άσαντ

Η Γαλλία δεν ήθελε να επικοινωνήσει το ταξίδι του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έως την άφιξή του, ιδίως για λόγους ασφαλείας

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

O πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν έφθασε απόψε το βράδυ στη Δαμασκό για μια πρωτόγνωρη επίσκεψη, την πρώτη στη Συρία ενός αρχηγού κράτους της Δύσης μετά την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ και την ανάληψη της εξουσίας από τον πρόεδρο Άχμεντ αλ Σάρα, διαπίστωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana χαρακτήρισε σήμερα αυτήν την επίσκεψη “ιστορική”

Από τη χώρα αυτή, όπου θα παραμείνει έως αύριο Τρίτη, θα υποστηρίξει «μια Συρία ελεύθερη, πολυφωνική, που σέβεται όλα τα συστατικά μέρη της» και που διαδραματίζει «έναν ρόλο άμβλυνσης των εντάσεων» στη Μέση Ανατολή, ανέφερε το Ελιζέ σε δημοσιογράφους.

Δείτε σχετική ανάρτηση:

Τον πρόεδρο Μακρόν υποδέχθηκε κατά την άφιξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Άσαντ αλ Σαϊμπάνι, όπως μεταδίδει το AFP.

Το ταξίδι του Μακρόν δεν είχε ανακοινωθεί για λόγους ασφαλείας

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γαλλία δεν ήθελε να επικοινωνήσει το ταξίδι του προέδρου Μακρόν έως την άφιξή του, ιδίως για λόγους ασφαλείας, σε αυτή τη χώρα που βρίσκεται σε μια εύθραυστη διαδικασία ειρήνευσης, έπειτα από 13χρόνια εμφυλίου, όπου μια βομβιστική επίθεση σε μία καφετέρια στην πρωτεύουσα προκάλεσε τον θάνατο 10 ανθρώπων την Πέμπτη.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη στη Συρία ενός Γάλλου προέδρου έπειτα από εκείνες του Νικολά Σαρκοζί το 2008-2009, πριν από τη ρήξη που προκάλεσε η καταστολή της Αραβικής Άνοιξης το 2011 από την κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana χαρακτήρισε σήμερα αυτήν την επίσκεψη “ιστορική”, παρουσιάζοντάς την ως “ένα κρίσιμο βήμα στη διαδικασία αποκατάστασης της διεθνούς παρουσίας της Συρίας”.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Ιουλίου 2026
Cookies