«Δημιουργούμε επίσης μια νέα Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Διοικητικό μας Συμβούλιο...», ενημέρωσε το Facebook

Αντιμετωπίζοντας έναν έντονο έλεγχο σχετικά με το απόρρητο των χρηστών και την ασφάλεια των δεδομένων, το Facebook δήλωσε ότι συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και την καινοτομίαν, που θα το βοηθήσει να κατασκευάσει προϊόντα που προστατεύουν την προστασία της ιδιωτικής ζωής και θα αναπτύξει νέους τρόπους επεξεργασίας δεδομένων.

Προστασία ιδιωτικότητας στο Facebook

Σύμφωνα με το telanganatoday.com, η ανακοίνωση έγινε μετά από αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ένας ομοσπονδιακός αντιμονοπωλιακός έλεγχος που στοχεύει στο Facebook φαίνεται να έχει εισέλθει στα τελευταία στάδια και τα μέλη της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) έχουν υποβάλει σύσταση στους επιτρόπους του οργανισμού σχετικά με το αν θα υποβάλουν καταγγελία κατά του αντιμονοπωλιακού νόμου εναντίον του Facebook.

Το Facebook δήλωσε την Παρασκευή ότι «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με υπεύθυνους οργάνωσης της πολιτικής της πλατφόρμας, ειδικούς για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και άλλους σε αναδυόμενους τομείς απορρήτου καθώς δημιουργούμε λύσεις για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι αισθάνονται ασφαλείς και άνετοι χρησιμοποιώντας τα προϊόντα μας».

Τους τελευταίους μήνες, είπε το Facebook, έχει κάνει αλλαγές στις δημόσιες ομάδες και έχει δημιουργήσει νέα προϊόντα όπως τα καταστήματα στο Facebook και το Instagram, το Facebook Campus και το Accounts Center.

Συμφωνίες και αλλαγές – Προσωπικά δεδομένα

«Χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία σε πολλές ομάδες στο Facebook, όλα αυτά τα προϊόντα καταφέρνουν να προσφέρουν στους ανθρώπους την καλύτερη εμπειρία, ενώ παράλληλα τιμούν το απόρρητό τους», δήλωσε ο Michel Protti, Διευθύνων Σύμβουλος Απορρήτου, Προϊόντος.

«Αυτό γίνεται εφικτό με την ανανεωμένη διαδικασία αξιολόγησης απορρήτου, η οποία συμβάλλει στη διασφάλιση ότι κάθε νέο προϊόν ή χαρακτηριστικό έχει δημιουργηθεί με γνώμονα το απόρρητο, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία και διαδικασίες για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων και στην προστασία των πληροφοριών των ατόμων».

Τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο ενέκρινε τη συμφωνία του Facebook με το FTC. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, το Facebook δημιούργησε μια Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Διοικητικού της Συμβουλίου για την παρακολούθηση των κινδύνων που σχετίζονται με το απόρρητο και τη χρήση δεδομένων.

Σύμφωνα με την Washington Post, μια αγωγή εναντίον του Facebook θα πυροδοτούσε έναν άλλο νομικό πόλεμο μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και της Silicon Valley, αφού το Υπουργείο Δικαιοσύνης και 11 πολιτείες κατηγόρησαν τη Google ότι παραβίασε τους αντιμονοπωλιακούς νόμους σε μια υπόθεση που κατατέθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το Facebook είπε ότι με την ισχύουσα συμφωνία με την FTC, οι εκτελεστικοί ηγέτες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της, θα πιστοποιούν τη συμμόρφωσή μας με αυτήν ανά τρίμηνο και ετησίως στην FTC.

«Δημιουργούμε επίσης μια νέα Επιτροπή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στο Διοικητικό μας Συμβούλιο που θα αποτελείται αποκλειστικά από ανεξάρτητους διευθυντές και θα συνεργαστούμε με έναν ανεξάρτητο αξιολογητή τρίτου μέρους, ο οποίος θα υποβάλει τακτικά και απευθείας αναφορά στην Επιτροπή Απορρήτου για τη συμμόρφωση του προγράμματος απορρήτου», ενημέρωσε το Facebook.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr