«Χαντάκωσε» την Αγγλία ο Μαγκουάιρ, μοιρασιά στο Μπέργκαμο, χέρι-χέρι Γαλλία και Πορτογαλία
Η Δανία εκμεταλλεύτηκε την αποβολή του Μαγκουάιρ και πήρε μεγάλο διπλό με 1-0 επί της Αγγλίας. Στο 1-1 έμειναν Ιταλία και Ολλανδία που είδαν την Πολωνία να τις προσπερνά ενώ με νίκες συνέχισαν Γαλλία και Πορτογαλία που παραμένουν στην κορυφή του ομίλου τους.
Μεγάλη νίκη με 1-0 κόντρα στην Αγγλία πήρε η Δανία και την έπιασε στη βαθμολογία. Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Μαγκουάιρ που αποβλήθηκε και… άνοιξε το δρόμο για το διπλό.
Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 31′ για δυνατό μαρκάρισμα στο κέντρο και τέσσερα λεπτά μετά ο Γουόκερ έκανε πέναλτι με τον Έρικσεν να ευστοχεί στην εκτέλεση και να κάνει το 1-0 στο 35′.
Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία αν και με παίκτη λιγότερο προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Σμάιχελ είπε «όχι» σε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Γουόκερ και τον Τζέιμς.
Πλέον το Βέλγιο είναι στην πρώτη θέση του δεύτερου γκρουπ στην Α’ κατηγορία με 9 βαθμούς, Δανία και Αγγλία ακολουθούν με 7 και η Ισλανδία έχει 0.
Ιταλία και Ολλανδία έμειναν στο 1-1 στο Μπέργκαμο και έχασαν έδαφος στη βαθμολογία του ομίλου τους.
Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 16′ όταν ύστερα από όμορφο συνδυασμό ο Πελεγκρίνι βρέθηκε απέναντι από τον Σίλεσεν και τον νίκησε για το 1-0.
Η χαρά των Ιταλών κράτησε μόλις εννιά λεπτά καθώς ο Φαν Ντε Μπεκ έκανε το 1-1 με δυνατό σουτ. Οι δύο ομάδες σπατάλησαν πολλές ευκαιρίες στη συνέχεια αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν.
Έτσι η Πολωνία τις προσπέρασε και είναι πλέον πρώτη στον όμιλο με 7 βαθμούς, έναντι 6 των Ιταλών, 5 των Ολλανδών και 2 των Βόσνιων.
Ολλανδία: Σίλεσεν, Χετεμπόερ, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ, Φαν Ντε Μπέεκ, Φρένκι Ντε Γιόνγκ, Μπλιντ (77′ Βέλτμαν), Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι (90+2′ Μπάμπελ), Λουκ Ντε Γιόνγκ
Εύκολο βράδυ είχε η Πορτογαλία που νίκησε με 3-0 τη Σουηδία στη Λισαβόνα χάρη σε γκολ των Μπερνάρντο Σίλβα και Ζότα (Χ2) σε ένα ματς που έκανε ντεμπούτο ο Ποντένσε για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Γαλλία νίκησε με 2-1 την Κροατία. Ο Γκριεζμάν έκανε το 1-0 στο 8′, ο Βλάσιτς ισοφάρισε στο 64′ αλλά ο Μπαπέ στο 69′ έδωσε τη μεγάλη νίκη στη Γαλλία.
Πορτογαλία και Γαλλία είναι στην κορυφή του ομίλου με 10 βαθμούς, η Κροατία έχει 3 και 0 οι Σουηδοί.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σε ένα ματς στο οποίο έγινε ροντέο στο τέλος, η Μίλαν έσωσε τον βαθμό με γκολ του Λεάο στο 90+2' - Θα πρέπει να λέει και «ευχαριστώ» στη Τζένοα η οποία έχασε πέναλτι με τον Στάντσιου στο 90+9'.
Οι χρήστες του TikTok θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση σε στιγμιότυπα αγώνων και σε βίντεο από τα παρασκήνια. Ακόμη, σε συνεντεύξεις πρωταγωνιστών και σε ηχογραφήσεις από κάμερα θώρακος διαιτητή